Apple ve Volkswagen beraber otomobil üretecek!

Apple ve Volkswagen beraber otomobil üretecek!

Apple’ın uzun süredir otonom sürüş ve geleceğin otomobilleri üzerine araştırmalar yapıyor. Ama bu araştırmaların nasıl bir sonuca bağlanacağını merak ediyorduk.

Apple, kendi otomobilini mi üretmek istiyor, yoksa ürettiği teknolojiyi anlaştığı bir otomobil firmasıyla beraber uygulamak mı istiyor? İşte bunun cevabı belli oldu diyebiliriz, çünkü Apple ve Volkswagen otonom sürüş için ortak çalışmalara başladı.


Apple ve Volkswagen nasıl bir otomobil üretecek?
 

The New York Times‘ın haberine göre, şimdilik iki şirketin ne planladığı net değil. Yine de tahminler yürüterek, Apple’ın araç teknolojisini üreteceğini, Volkswagen’ın da bu teknolojiye uygun bir araç tasarlayacağını söyleyebiliriz. Aslında sadece Volkswagen değil, birçok firma bu teknoloji için Cupertino şirketi ile bir araya gelmiş ama masadan anlaşmayla kalkan Volkswagen grubu olmuş.


Peki, hangi araçta Apple’ın teknolojileri yer alacak? Bu sorunun cevabı da kısmen belli olmuş durumda. Otonom sürüş özelliği T6 Transporter‘ın yeni modelinde yer alacak. Burada tek net olmayan bilgi, Apple’ın bu işe ne kadar yatırım yapmış olduğu olarak göze çarpıyor. Diğer taraftan şu an test aşamasında olan ve teknolojileri Apple tarafından sağlanmış 50’nin üzerinde bir otomobil olduğu söyleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.