Apple Watch'a Face ID dopingi

Apple Watch'a Face ID dopingi

Apple'ın yeni nesil Apple Watch'ta yüz okuma teknolojisi Face ID'ye yer vermek için çalışmalara başladığı kaydediliyor.

Apple, iPhone X ile hayatımıza biyometrik yüz okuma teknolojisi olan Face ID'yi kazandırmıştı. Rakiplerinin hala yanına yaklaşamadığı Face ID'nin, gelecekte Apple Watch'a geleceği söyleniyor. 4 modeldir Apple Watch'un tasarımını yenilemeyen Apple, Eylül ayında tanıtacağı yeni model ile köklü bir değişiklik de yapabilir.

Apple'ın yakın zamanda aldığı patentin Patently Apple'da ortaya çıkması ile alevlenen Face ID'li Apple Watch modeli hakkında henüz açık bir bilgi bulunmuyor. Apple'ın bu patenti almış olması hemen Face ID'yi Apple Watch Series 4 ile sunacağı anlamına da gelmiyor.

Bize göre; Apple Watch için Face ID teknolojisine şimdilik gerek yok. Apple Watch'u kolunuzdan çıkardığınızda zaten saat otomatik olarak kilitleniyor. Kolunuzda duran bir saatin siz uyurken fark edilmeden kurcalanma ihtimalinin de çok düşük olduğunu göz önünde bulundurursak, Face ID için henüz erken bir yenilik diyebiliriz.

Face ID'nin maliyetini de düşünürsek, Apple telefon fiyatına saat satamayacağından dolayı, bu işe girişmek için acele etmeyecektir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.