Apple Watch'taki uygulama sayesinde kalp sorununu fark etti

Apple Watch'taki uygulama sayesinde kalp sorununu fark etti

Apple, geçtiğimiz günlerde watchOS 5.1.2'yi ve bunla gelen EKG uygulamasını yayınladı. Bir kullanıcı ise Apple Watch’un EKG uygulaması sayesinde kalp rahatsızlığını keşfetti.

Apple Watch'un daha önce birçok kez insanların hayatını kurtardığını sizlere aktarmıştık.  Apple Watch, Acil SOS özelliği sayesinde 24 yaşındaki Kacie Anderson adlı sürücü ve 9 aylık bebeğinin hayatını kurtarmıştı. Şimdi bunlara bir yenisi daha eklendi.

Reddit'te bir kullanıcı, Apple Watch'taki EKG uygulamayla test yaptığında atriyal fibrilasyon (A-fib) sonucuyla karşılaştığını söyledi. Üst üste testler yapan ve aynı sonucu alan kullanıcı, durumdan şüphelendi.

Kullanıcı daha sonra eşine test yaptı ve normal sonuçlar aldı. Testi tekrar kendine uygulayınca yeniden atriyal fibrilasyon sonucuyla karşılaştı. Hastanede EKG çektiren kullanıcı aynı sonuçla karşılaşınca doktoru "Uygulama yüksek ihtimalle hayatını kurtardı" dedi.

Apple Watch bugüne kadar birçok insanın hayatını kurtardı. Yeni EKG uygulamasıyla da artık atriyal fibrilasyonu gözlemleyebiliyor. Düşük / yüksek kalp hızı bildirimleri, acil durum SOS veya diğer fitness izleyicileriyle Apple Watch, kullanıcıların yaşamlarını iyileştirmekle kalmayıp, aynı zamanda hayatlarını kurtarıyor.

Kaynak: Milliyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.