Apple, yapay zeka ile sürülebilen otomobil...

Apple, yapay zeka ile sürülebilen otomobil...

Apple yapay zeka şefi, şöförsüz araçlarla ilgili ne kadar ilerledikleri konusunda sunum gerçekleştirdi. Apple'ın bir sonraki hedefi, şöförsüz çalışabilen servisler üretmek.

Teknoloji alanında liderlik eden firmaların hepsi yapay zeka konusunda çok büyük yatırımlar yapıyor ve Apple’da bu firmaların arasında bulunuyor. Apple yapay zeka şefi Ruslan Salakhutdinov, yaptığı sunumda şöförsüz araçlar konusundaki yıllarca süren sessizliği bozdu ve gelişmeler hakkında bilgi verdi. Sunumun büyük bir bölümü tanıdık olsa da, projenin ne kadar ilerlediğiyle ilgili somut örneklerde vardı. 

Projede Apple, karanlık durumlarda, örneğin yağmur damlalarının mercekleri örtmesi gibi, nesneleri tanımlamak için yerleşik kameralar kullanan bir sistem hazırladı. Yapay zeka yazılımı içerisinde harita üzerinden araca yön verebilmek ve acil durumlarda oluşabilecek sorunlardan korunmak için üç boyutlu harita oluşturma özelliğindede bahsedildi. Bir sonraki hedefin ise şöförsüz sürülebilen servisler üretmek olduğu sunumda yer aldı. 

Apple’ın şöförsüz sürüşü sağlayan yapay zekayı geliştirdikten sonra ticari amaçla satıp satmayacağı hakkında henüz bir bilgi yok. Fakat bunun gibi sunumlar, Apple’ın yapay zeka ekibini ön planda tutabilir ve Facebook, Google gibi diğer teknoloji devlerine gidecek olan bilim insanlarını kaçırmamasını sağlayabilir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.