Apple’a 1 milyar dolarlık dava açıldı!

Apple’a 1 milyar dolarlık dava açıldı!

Apple dava haberi ile gündeme geldi. 18 yaşındaki genç, teknoloji devine 1 milyar dolarlık dava açtı. Apple Store soygununda yüz tanıma sistemi hatalı mı çalıştı?

Teknoloji devi, 1 milyar dolarlık davayla karşı karşıya. New York’ta 18 yaşındaki bir genç Apple’a 1 milyar dolarlık dava açtı. Davanın sebebi; yüz tanıma sisteminin yanlış tutuklanmaya sebebiyet vermesi. Bundan yaklaşık beş ay önce Apple Store’lar bir hırsızlık olayı ile gündeme gelmişti. Olaylar bundan sonra başladı.

Hırsızlık operasyonunda Apple Store aynı anda beş kişi tarafından soyuldu. New York’taki Walt Whitman alışveriş merkezi içerisinde yer alan Apple Store mağazasına beş hırsızın yaptığı operasyon, güvenlik kameralarına yansıdı. Sonrasında harekete geçen New York polisi hırsızları yakalamak için kolları sıvadı. Hırsızlar yakalanırken, Apple mağazalarının yüz tanıma sisteminden faydalanıldı.

Apple yüz tanıma sisteminin hata yapması, 1 milyar dolarlık davanın sebebi oldu. Yanlış kişiyi tutuklayan polisler, asıl hırsızı ise ellerinden kaçırmış oldu. Daha sonrasında, Apple’ın gözetim kayıtlarını inceleyen bir dedektif, aslında tutuklanan kişinin hırsız olmadığını ortaya çıkardı. 18 yaşındaki suçsuz genç ise soluğu mahkemede aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.