Apple'a şok edici suçlama! Telefonları kısıtlıyorlar

Apple'a şok edici suçlama! Telefonları kısıtlıyorlar

Apple, bundan birkaç yıl önce bazı iPhone’ların kendi kendine kapanmasıyla ilgili şikayetler aldı. O zamanlar kullanıcıların çoğu, Apple’ın yeni iPhone’ları satmak için böyle bir hile yaptığını ifade ettiler.

2016 yılında gündeme gelen bu olayda; iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s ve iPhone 6s Plus gibi belirli modellerin CPU performansının kısıldığı tespit edildi. Ancak Apple bunu, başka iPhone satmaktan ziyade pil performansındaki dengeyi sağlamak için yaptığını belirtti. Şimdi ise uzun bir zamanın ardından bazı kaynaklar benzer bir olayın yeni nesil telefonlarda da ortaya çıktığını tespit ettiler.

iphone-13-cikti-mi-kac-tl-iphone-13-orijinal-14206784-562-amp.jpg

Apple, rapora göre iPhone 12 ve aşağısı modellerin performansını kısıyor

Apple’ın iPhone 6 serilerinde yaptığı bu davranış büyük tepki topladı. Ancak görünüşe bakılırsa 2021 yılında da şirketin aynı davranışı sergilediği ortaya çıktı. İspanya Tüketici Örgütü Apple’ı; iPhone 12, iPhone XS, iPhone 8 ve iPhone 11 dahil olmak üzere son modellerin performansını kısmasıyla suçladı.

İspanyol grup, iOS 14.5, iOS 14.5.1 ve iOS 14.6 gibi güncellemelerin, söz konusu telefonların performansını kıstığını tespit etti. Şirketin bu güncellemeler ile birlikte hem pil ömrünü azalttığı, hem de işlemci hızını önemli ölçüde düşürdüğü ortaya çıktı. Tabii iPhone 13 serisinin lansmanına da artık kısa bir süre kalırken, böylesine bir durumun yaşanması kafalarda soru işareti oluşturdu. Şu anda Apple bu konu hakkında sessizliğini koruyor. Ancak şirketin gerekli açıklamaları önümüzdeki günlerde yapması bekleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.