Apple'a şok! O iPhone'lar yasaklanabilir

Apple'a şok! O iPhone'lar yasaklanabilir

Hindistan'daki Telekom Düzenleme Kurumu (TRAI) ile Apple arasında devam eden değerlendirmenin sona ermesi halinde Hindistan'daki iPhone'lar 6 ay sonra çalışmayı durdurabilir. Yani yasalara uymayan iPhone'lar yasaklanabilir.

iPhone'un Hindistan pazarında yasaklanması ihtimali var. Temel olarak Hindistan Telekom Düzenleme Kurumu (TRAI), Apple'dan iOS App Store'a DND 2.0 adlı bir uygulamaya izin vermesini istiyor. Bu, istenmeyen tele-pazarlama mesajlarını veya çağrıları engellemek gibi Hindistan'daki rahatsız edici çağrıları engelleyen bir anti-spam uygulaması. Ancak Apple, uygulamanın Apple'ın “gizlilik politikasını ihlal ettiğini” iddia ederek App Store'a izin vermek konusunda isteksiz görünüyor.

Sorun, tüm akıllı telefon platformları için Hindistan'da belirtilen bir DND uygulaması 2.0 ile ilgili. "Her erişim sağlayıcı, altı ay içinde, kendi ağında kayıtlı tüm cihazlarının, bu tür uygulamaların çalışması için gerekli izinleri desteklediğinden emin olacaktır. Bu tür cihazların bu tür uygulamaların işleyişine izin vermediği durumlarda, Erişim Sağlayıcıları, kurumun emri veya talimatı doğrultusunda, bu tür cihazları telekom ağlarından çıkarabilirler" dendi.

Telekom Düzenleme Kurumu tarafından uyulması gereken bu kural için altı aylık bir süre veriliyor.  Apple, uygulamada kullanıcının gizliliğini ihlal etmeden App Store'a izin vermenin yollarını araştırmak için hükümet mühendisleri ile çalışıyor.  Eğer Apple, cihazlarında DND uygulamasına izin vermezse iPhone modelleri ülkede yasaklanabilir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.