Apple’dan anten hamlesi!

Apple’dan anten hamlesi!

Apple, Qualcomm’un mevcut donanımını kullanmak yerine kendi 5G antenini tasarlamak için kolları sıvadı.

Teknoloji devinin kendi antenini geliştirmeye başlamasındaki bir diğer neden, Qualcomm QTM525 antenin boyutları. iPhone 12 modellerinin tasarımı ile bu antenin boyutlarının uyumlu olmadığı dile getiriliyor.

Hem tasarımsal engellerin önüne geçebilmek, hem de daha önce ciddi bir hukuki savaş yaşadığı bu şirkete olan ihtiyacını minimum seviyeye indirmek için Apple’ın bu hamlesi oldukça mantıklı. Tabi, teknoloji devinin kendi antenini geliştirme sürecini Eylül ayına kadar tamamlayıp tamamlayamayacağı belirsiz.

Apple’ın Intel’ın modem geliştirme birimini satın aldığı herkes tarafından bilinir hale geldi. Bu sayede ilerleyen dönemde iPhone ve iPad gibi cihazlarda Apple’ın tamamen kendine özel olarak tasarladığı modemler kullanılacak.

Bu özel modemlerin tasarlanması ve cihazlarda kullanılması için uzun bir süreye ihtiyaç var. Ancak, önümüzdeki yıllarda teknoloji devinin bu hedefini gerçeğe dönüştüreceğini dikkate aldığımızda. kendine özel 5G antenlerini tasarlaması ilerleyen yıllar için oldukça iyi bir yatırım.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.