Apple'dan çentiksiz ve tam ekranlı iPhone gelebilir

Apple'dan çentiksiz ve tam ekranlı iPhone gelebilir

Apple'ın ABD Patent ve Marka Ofisi'ne yaptığı başvuruya göre, şirket yeni iPhone'larda sensörleri ve kamerayı ekranın içine entegre etmeyi amaçlıyor.

ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi (USPTO), Apple'ın kamera ve tam sensör dizisi ile ilgili ayrıntılarını açıklayan patentini yayınladı. Buna göre Apple, yeni iPhone'larda sensörleri ve kamerayı ekranın içine entegre etmeyi amaçlıyor. 

Patent başvurusu doğrultusunda üretilecek iPhone'larda Corning'in DVTS cam teknolojisi kullanılabilir. Bu teknoloji, özellikle cep telefonları, medya çalarlari, monitörler, tabletler veya LCD ekranlar için uygun. 

Apple, bu yeni teknolojiyi kullanarak gelecek nesil iPhone'larda en üst seviye bir tasarıma sahip olacak. Seleflerinin tasarımını yeniden tasarlarken geliştirecek.

Apple'dan önce LG, Oppo, Samsung ve Huawei'de bu yıl içerisinde kameranın ekranın altına gömülmesini ve ön tarafın kenardan kenara ekranla çevrelenmesini içeren bir patent başvurusu yapmıştı. Yani bu alanda Apple ilk firma değil.  Samsung ise cihazın hologram bir görüntü oluşturabilmesini sağlayan ekran/cam teknolojisi için patent başvurusunda bulunmuştu. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.