Apple’dan Google’a rakip mi geliyor?

Apple’dan Google’a rakip mi geliyor?

Google’ın neredeyse tekel olduğu alanda rekabet etmeyi isteyen Apple, Google’ın arama motoru yöneticilerinden birisini bünyesine ekledi.

Apple’ın arama motoru hakkında çalışmalar yaptığı zaten uzun bir süredir konuşuluyor. Konu hakkında oldukça ketum olan Apple’ın yeni çalışmaları hakkında yeni bilgiler ortaya çıkıyor. Financial Times’a konuşan Bill Coughran, önemli açıklamalarda bulundu. Uzun yıllardır iş ve teknoloji sektöründe yer alan Coughran, bir teknoloji uzmanı ve sektördeki durumu değerlendirdiği açıklamalarıyla dikkat çekiyor.

Google’ın arama motoru yöneticilerinden birisi olan John Giannandrea‘yı bünyesine kattığını aktaran Bill Couhgran, Apple’ın bu konu için özel bir uzman ekibi kurduğunu da belirtiyor. Apple ve Google arasındaki milyar dolarlık ödeme akışı ise ABD Adalet Bakanlığı’nın el atmasıyla gündeme gelmişti.

Hatırlatmak gerekirse, New York Times’ta yer alan haberde, Apple’ın Google’dan, bütün cihazlarında ve hizmetlerinde varsayılan arama motoru yapma karşılığında yılda tahmini 8 ila 12 milyar dolar aldığını bildirdi. Bu Google’ın şu ana kadar ortaya çıkan en yüksek ödeme olduğu söyleniyor. Bu rakam ise Apple’ın yıllık kârının yüzde 14 ile 21’ini oluşturuyor.

Apple’ın yakın zaman önce en iyi markalar arasında yerini alması ve 2 trilyon doları aşan piyasa değeri de hesaba katıldığında şirketin kendi arama motorunu geliştirmesi büyük şaşkınlık yaratmıyor. Yine de konunun büyük gizlilik içinde işliyor olması merak duygusunu harekete geçiriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.