Apple’dan iCloud kullanıcılarına müjde!

Apple’dan iCloud kullanıcılarına müjde!

Apple‘ın iOS ve Mac OS cihazlarında sunduğu bulut depolama hizmeti iCloud için bugün önemli bir özellik kullanıma sunuldu.

Geçtiğimiz saatlerde kullanıma sunulan özellik ile birlikte Apple, kullanıcıların gizliği için iCloud uygulamasına Takma Ad özelliğinin eklendiğini müjdeledi.

Apple zaman zaman, iOS ve Mac OS kullanıcılarına sunmuş olduğu bulut depolama hizmeti için önemli özellikler kullanıma sunuyor. Bugün sunulan yeni özellik ile birlikte Apple, kullanıcıların veri gizliliği adına Takma Ad özelliği ile karşımıza çıkıyor. Bu özelliği istediğiniz zaman etkinleştirebileceğinizi de belirten Apple, yeni özelliği ile kullanıcıların kişisel verilerine bir başkası tarafından ulaşılmasını daha da zor hale getirmeyi planlıyor. Bu özelliği kullanmak için ilk önce iCloud‘un internet sitesine giriş yapmanız gerekiyor. İnternet sitesi üzerinden bilgilerinizi girdikten sonra, cihazınızda yer alan Mail uygulaması açarak aşağıda bahsetmiş olduğumuz adımları izlemeniz gerekiyor.

Sonraki aşamada ise Mail uygulamasından ayarlar menüsüne giderek Tercihler kısmına tıklamanız gerekiyor. Daha sonrasında ise karşınıza çıkan pencereden Hesaplar kısmından, ad ekle seçeneğine tıklayarak gerekli bilgileri doldurmaya başlayabilirsiniz.Bu aşamalardan sonra bulut sistemi hesabınızda kendi isminiz yerine, önceden belirlemiş olduğunuz takma ad yer alacak. Böylece bulut hesabınıza bilgisayar korsanlarının erişimini daha da zor hale getirebileceksiniz.

Kullanıcıların güvenliği için her türlü detayı düşünen teknoloji devi, bulut sistemi için kullanıma sunduğu yeni özelliği sayesinde, bir zamanlar gündemden düşmeyen skandal haberlerinin önüne geçmek istiyor. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.