Apple’dan ilginç bir kablosuz kulaklık patenti!

Apple’dan ilginç bir kablosuz kulaklık patenti!

Apple ilginç patent başvurularıyla gündem olmaya devam ediyor. Şimdi de firma ilginç bir kablosuz kulaklık patenti ile karşımızda.

Apple şimdiye kadar aldığı patentlerin çoğunu hayata geçirmemesiyle meşhur. Buna karşın bu yeni patent AirPods için kullanıcılara farklı bir deneyim sunacağa benziyor.

Apple kablosuz kulaklık patenti neler getirecek?

Bildiğiniz gibi kulaklıklar sağ ve sol olmak üzere üretiliyor. İnsan kulağı sağ ve sol kulaktan farklı sesleri algıladığı için kulaklıklar da bu şekilde piyasaya çıkıyor.

Ancak firma yeni patentiyle bu alışkanlığı değiştirmenin peşinde. Kablolu kulaklıklar da sağ ve solu anlamak daha kolay. Ancak birbirinin aynı şekilde üretilmiş kablosuz kulaklıkları takarken L ve R harflerine dikkat etmek gerekiyor.
Kulaklıklardan herhangi birini sağ veya sola taktığınızda kulaklıklar bu hareketi algılıyor ve ses ayarını da buna göre yapıyor.

apple-ilginc-bir-kablosuz-kulaklik-patenti-aldi-2.jpg

Her ne kadar basit bir problem gibi gelse de kablosuz kulaklıkların hayatımıza girmesiyle birlikte, sağ ve sol kulaklık karışıklığı daha fazla yaşanmaya başladı. Tek taraftan gelen ya da ters takılan kulaklıklar bazı sesleri yanlış almanıza ve algılamada sıkıntılara neden olabiliyor. Özellikle tek kanallı video ya da filmlerin, müziklerin bulunmadığı günümüzde sağ-sol ayrımı çok önemli bir hale geliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.