Apple’dan kötü haber!

Apple’dan kötü haber!

Çin’de ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkileyen corona virüsü nedeniyle onlarca sektörde aksaklıklar yaşanıyor.

Corona virüsü hızla yayıldığı için özellikle çalışanların sağlığı dikkate alınarak normal kapasitenin altında bir üretim gerçekleştiriliyor. Bu durum Apple’ın gelirlerini doğrudan etkilediği için yatırımcılar bilgilendirildi.

Üretimin azalması ve Çin’de mağazalar kapalı olduğu için talebin düşmesi nedeniyle Apple’ın bu çeyrekte hedeflediği satış rakamlarına ve buna bağlı olarak gelire ulaşamayacağı dile getirildi. Virüsün kontrol altına alınmasına yardımcı olmak isteyen teknoloji devi yaptığı bağışları ikiye katladığını açıkladı.

Apple’ın yaptığı bağışlar büyük olasılıkla insanların iyileşmesini hızlandıran ve onları üretim hatlarına daha hızlı geri getiren hayati tıbbi malzemeleri satın almak için kullanılacak. Apple düşük müşteri trafiğine sahip olan bazı mağazaların kapılarını açmaya başladığını duyurdu. İnternet sitesi üzerindeki satışlar ise salgının başladığı günden bu yana zaten devam ediyordu.

Çin dışında herşeyin yolunda gittiğini belirten Apple’ın iPhone SE 2 / iPhone 9 ile üretim krizi yaşayıp yaşamayacağı şu anda bilinmiyor. Ancak, Nisan ayında Çin’deki durum hakkında yeni bir rapor yayınlanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.