Apple'dan Qualcomm’a sert cevap verdi!

Apple'dan Qualcomm’a sert cevap verdi!

Geçenlerde bahsettiğimiz Apple ve Qualcomm arasındaki sıkıntı çözülecek gibi duruyordu.

Qualcomm CEO’su Apple ile bir anlaşmaya varmaları ve iş ortaklığına devam etmeleri konusunda iyimser bir tavırla açıklama yapmıştı. Fakat Apple avukatları yasal sürecin devam ettiğini vurguladı!

Qualcomm CEO’su Steve Mollenkopf bir programa yaptığı açıklamada, Apple ile aramızdaki yasal süreci kısaltmak adına şirket ile uzlaşma yolunda görüşüyoruz demişti. Fakat Apple avukatları bu durumun asılsız olduğu iddialarını ortaya attı.

Apple avukatı William Isaacson, İki şirket arasında herhangi bir anlaşma veya uzlaşma üzerinde çalışmalar olmadığını, tarafların yargılanmaya ihtiyaç duyduğunu vurguladı. Apple, Qualcomm’un bizden aldığı patentler için ödeme yapmadığını ve Qualcomm, patent portföyünü lisanslayarak modem çiplerini sattığı zaman ilk ödemeyi yapacağını söylemişti fakat tarafımıza herhangi bir ödeme yapılmadı diyerek Qualcomm CEO’sunu yalanladı.

Qualcomm ise Apple’ın şirketimize telif hakkı ödemelerinde 7 milyar dolardan fazla borcu olduğunu söyledi. Bunun yanı sıra Qualcomm, Apple’ın kendi modemini geliştirmede kendisine yardımcı olduktan sonra gizli kaynak kodunu Intel’e vermekle de suçladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.