Apple'dan şarj kablosu hamlesi!

Apple'dan şarj kablosu hamlesi!

Apple, özellikle iPhone telefonlarda çok sık eleştiri konusu olan şarj kablolarının çabuk yıpranması sorununa çözüm için hamle yaptı

Şirketin yaptığı son patent başvurusu bu duruma çözüm arandığının bir göstergesi niteliğinde. Önümüzdeki yıllarda piyasaya sürülecek olan Apple ürünlerinin bambaşka şarj sistemleri olabilir.

Patent başvurusunda ne var?

4 Şubat 2021 tarihinde yapılan patent başvurusu, başta şarj kabloları için çözüm olmakla beraber pek çok yeniliğin öncüsü olabilir. Temel olarak “değişken sertlikli kablo” adıyla anılan bu girişim, şarj kablolarının ömrünü uzatmaya ve dayanıklılığını arttırmaya yönelik. Apple, patent başvurusunda, kablonun uç bölgesi etrafında sert bir malzemeden yapılmış bir gerilim azaltma manşonu geliştirilmesini ciddi oranda destekliyor. Bu sert malzemenin, kablonun bükülme direncinde bölgesel bir artış yaratacağını ve bunun da kablo bağlantılarındaki zorlanmayı azaltacağını söylüyor. Apple ayrıca genel olarak kabloların ekstra kalınlaştırılmasının da faydalı olabileceği fikrine sahip.

Bunun yanında sadece kullanış açısından değil tasarım tarafında da bazı değişiklikler beklenmekte. Bu boyutta bir değişim yıllardır alışmış olduğumuz klasik şarj kablosu tasarımını da etkileyebilir.

Patent, Apple’ın uzun süredir eleştirilen bir sorunu çözmeye çalıştığına işaret ediyor. Ancak, bu şu anda sadece bir girişim ve üretime girebilir veya girmeyebilir. Ayrıca, patentin hiçbir yerde spesifik olarak şarj kablolarını işaret etmemesi daha büyük girişimlerin ve değişimlerin habercisi olabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.