Apple'dan tartışma yaratacak karar!

Apple'dan tartışma yaratacak karar!

Apple, çalışanlarına takviye doz aşı zorunluluğu getirdiğini, aşı olmayanların test yaptırarak ofislere girmek zorunda kalacağını açıkladı.

Dünyanın en büyük şirketlerinden olan Apple, çalışanlarına takviye doz aşı zorunluluğu getirdi. Takviye doz aşı olmaya hak kazanan bir çalışana aşı olması için 4 haftalık süre tanınacağı; aksi takdirde mağaza veya ofislere giriş yapmak için test yaptırması gerekeceği vurgulandı. Bu uygulamanın ise 15 Şubat’tan itibaren başlayacağı belirtildi.

115765607-tv064604555.jpg

Apple geçtiğimiz yıl aşısız çalışanlarına günlük, aşılılardan ise haftalık test zorunluluğu getirmiş; ancak bu uygulamanın testlerin sıklığını sonrasında azaltmıştı. Gelen yeni haberlerle de takviye aşı olmayan çalışanlara yapılan testlerin tekrardan artacağı ortaya çıkmış oldu. Şirketin e-postasında, “Omicron gibi son derece bulaşıcı varyantların ortaya çıkışı, iki doz COVID-19 aşılarının etkinliğini azaltmaktadır. Bu yüzden de ağır hastalıklara karşı korunmak için takviye doz aşısı olunması gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.