Apple’dan Tumblr için müjdeli haber geldi!

Apple’dan Tumblr için müjdeli haber geldi!

nstagram, Facebook gibi rakiplerinin devasa bir şekilde büyümesi ile popülerliğini kaybetmesine rağmen, ciddi bir kullanıcı kitlesi bulunan Tumblr, geçtiğimiz Kasım ayında App Store’dan kaldırılmıştı.

Uygulamanın kaldırması ile ilgili, Tumblr üzerinde çocukların yer aldığı cinsel içeriklerin paylaşılmasının gerekçe gösterilmesi kullanıcıları savunmasız bıraktı. Yaklaşık iki hafta önce Tumblr’ın internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada, yetişkinlere yönelik tüm içeriklerin kaldırılacağı ve bunların tekrar yayılmasını engellemek için yeni önlemler alınacağı açıklanmıştı. Tabi, bu açıklama sonrasında gözler Apple yetkililerine çevrildi.

Apple konu hakkında herhangi bir açıklama yapmazken, aradan geçen üç haftanın ardından Tumblr uygulaması yeniden App Store’a eklendi. iOS kullanıcıları şu anda Tumblr uygulamasına sorunsuz bir şekilde erişebiliyor.

Tumblr yetkilileri, Apple’ın uyguladığı bu yasağın platform üzerinde paylaşılan içerikler ile alakalı olduğunu kabul etmek istemiyor. Ancak, milyonlarca kullanıcıyı kaybetmemek için gerekli adımları atmak zorunda kaldılar. Tumblr’ın bu tarz sakıncalı içerikleri engellemek için aldığı karar 17 Aralık tarihinde uygulanmaya başlanacak. Yani, uygulama yasak yürürlüğe girmeden önce App Store’da tekrar yayınlandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.