Apple'dan yasak sonrası flaş Telegram kararı

Apple'dan yasak sonrası flaş Telegram kararı

Telegram CEO'su Pavel Durov geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Apple'ın Nisan ayından bu yana Telegram uygulamasının güncellemelerini engellediğini açıkladı. Durov, Telegram'ın piyasaya yeni sürülen iOS 11.4'te düzgün çalışmadığını belirtti.

Telegram CEO'su Pavel Durov, Apple'ın Rusya hükümetinin Telegramı ülkede yasaklamasının ardından uygulamanın dünya genelinde güncellemelerini durdurduğunu söyledi.

Telegram'ı 2013 yılında erkek kardeşi Nikolai Durov ile birlikte kuran Pavel Durov, şirketin ülke güvenlik teşkilatlarına iletişimleri için şifre çözme anahtarları vermeyi reddetmesi üzerine Apple'ın Rusya ile anlaştığını söyledi. Rus hükümeti, mesajlaşma servisinin, St. Petersburg'da 16 kişinin ölümüne neden olan 2017'deki intihar saldırısını planlamak için kullanıldığını söyledi  

Dugo, "Kullanıcılarımızın sorunlu bir ülkede mahremiyet hakkını koruyarak mümkün olan tek şeyi yaptığımıza inanıyoruz. Maalesef, Apple yanımızda olmadı." dedi.

Durov, Rusya'nın Telegram'ın kullanıcılarının yüzde 7'sini oluşturduğunu, ancak Apple bloğunun tüm dünyadaki kullanıcıları etkilediğini kaydetti. Apple, konu hakkında yorum yapmadı. Telegram ve daha hızlı olan muadili Telegram X, App Store'dan "uygunsuz içerik" gerekçesiyle kısa bir süre önce kaldırıldı.

Durov'un açıklaması şu şekilde:

"Maalesef, bazı Telgraf özellikleri, sorunları birkaç hafta önce çözmemize rağmen yeni piyasaya sürülen iOS 11.4 kapsamında düzgün çalışmıyor. 

Apple, Rus yetkililerin App Store'dan Telegram'ı kaldırmasını emrettiğinden beri Telegram'ın iOS uygulamalarını global olarak güncellemesini engelledi. Rusya, Telegram'ı Nisan ayında kendi topraklarında yasakladı çünkü Rusya'daki tüm güvenlik kurumlarına tüm kullanıcılarımızın iletişimi için şifre çözme anahtarları vermeyi reddettik. Kullanıcılarımızın sorunlu bir ülkede mahremiyet hakkını koruyarak mümkün olan tek şeyi yaptığımıza inanıyoruz. 

Maalesef, Apple yanımızda olmadı. Rusya, Telegram'ın kullanıcı tabanının sadece % 7'sini oluştururken, Apple, Nisan ayı ortasından bu yana dünyadaki tüm Telgraf kullanıcılarına yönelik güncellemeleri kısıtlıyor. Sonuç olarak, 25 Mayıs 2018 tarihine kadar AB kullanıcılarımız için GDPR'ye tam olarak uymadık. Durumu çözmek için çabalarımıza devam ediyoruz ve sizi güncel tutacağız.

Rahatsızlık için özür dileriz ve sabrınız için teşekkür ederim."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.