Apple'ın App Store'u Değişiyor

Apple'ın App Store'u Değişiyor

Apple uygulama pazarı olan App Store'u 2.0 ile yenileyecek.

Apple tarafından App Store üzerinde yapılaca değişiklikler ile birlikte App Store 2.0'ın kullanıma sunulması beklenirken, bu konuda yeni iddialar da gelmeye başladı.

App Store için Apple tarafından kapsamlı bir değişikliğe gidiliyor. Yapılan değişiklikler ile birlikte çok daha kullanışlı bir uygulama mağazasının sunulacağı belirtilirken, bu konuda küçük detaylar da sızdırıldı. Gelen iddialarda AppStore 2.0 ile birlikte özellikle ücretli uygulamalarda dahi değişiklikler yapılacak.

Kazançlar Arttırılıyor!

AppStore 2.0 ile birlikte geliştiriciler için önemli bir değişiklik yapacak Apple, kesinti oranlarını değiştirecek. Yapılan açıklamalara göre AppStore üzerinden yapılan kesintilerde yüzde 30'luk pay düşürülecek. Yeni oranın yüzde 15'e düşmesi beklenirken, uygulama ve oyunlardan geliştiriciler artık yüzde 85'lik bir kazanç sağlayabilecek. Bu da kuşkusuz geliştiriciler için çok daha avantajlı bir durum sağlayacak. Fakat bu konuda gündemde yer alan haberlere göre belirli şartlar da getirilecek. İddialarda 1 yılını dolduran aboneler için kesinti oranlarında düşüşe gidebileceği belirtiliyor.

App Store Reklamlar Devrede!

AppStore 2.0 için iddialardan birisi de reklamlar. Uygulama mağazalarında reklamlarında yer alacağı belirtilirken, ücretli uygulama listelemesi de yapılacak. Böylece uygulamaların daha yukarılarda yer almasını isteyen üreticiler reklam seçeneğini kullanacak.

AppStore 2.0 ile ilgili son bilgi ise onaylanma süreci. Eskiye oranla daha hızlı uygulamaların onaylanacağı belirtilirken, bu konuda 48 saatlik bir süre ön görülmüş durumda.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.