Apple’ın Face ID'sini hackledim deyip yayını iptal etti

Apple’ın Face ID'sini hackledim deyip yayını iptal etti

Bir siber güvenlik araştırmacısı, işvereninin talebi üzerine “yanıltıcı” olarak nitelendirilen iPhone'lardaki biyometrik yüz tanıma özelliğini nasıl kırılabileceğini anlatacağı konferansı iptal etti.

Face ID'nin mağlup olma ihtimali rahatsız edici. Çünkü milyonlarca iPhone'da bankacılıktan sağlık uygulamaları, e-postalara, yazılı mesajlara ve fotoğraflara kadar fonksiyonları kilitlemek için kullanılıyor.

Apple'a göre, bir kişinin Face ID'nin kilidini açabilmesi 1 milyonda bir. iPhone'un parmak izi sensöründe ise bu 50.000'de bir.  Face ID, iPhone'ların kilidini açmak için parmak izi sensörlerini kullanan, önceki Touch ID'den daha güvenli olduğunu kanıtladı. Touch ID, 2013 lansmanında sonlandırıldı. 

Çin merkezli araştırmacı Wish Wu, Mart ayında Singapur'daki Black Hat Asia hacking konferansında "Bypass Strong Face ID: Everyone Can Deceive Depth and IR Camera and Algorithms" yani "Bypass Strong Face ID: Herkes Derinlik, IR Kamera ve Algoritmaları Aldatabilir" başlıklı konuşma yapacaktı. Wu, en büyük ve prestijli hack konferansı düzenleyicilerinden biri olan Black Hat’tan sohbeti geri çekmesini istediğini söyledi.

Ant Financial'nin Alipay ödeme sistemi, Face ID dahil olmak üzere yüz tanıma teknolojilerine uyumlu. Biyometrik güvenlik uzmanlarına göre, Face ID 2017 yılında iPhone X'le birlikte kullanılmaya başladığından beri, Apple başkalarının kopyalayabildiği başarılı bir Face ID hack ile ilgili hiçbir ayrıntı açıklanmadı. Şirket, diğer üç Face ID'li telefonunu da tanıttı: iPhone XS, XS Max ve XR .

Wu, belirli koşullar altında yalnızca iPhone X’te yapılan hackleri çoğaltabildiğini, iPhone XS ve XS Max ile çalışmadığını söyledi. Reuters'e verdiği demeçte “Araştırma sonuçlarının güvenilirliğini ve olgunluğunu sağlamak için konuşmayı iptal etmeye karar verdik” dedi.

Bir Apple sözcüsü konu hakkında yorum yapmayı reddetti. Ant Financial de “Yüz kimlik doğrulama mekanizması ile ilgili araştırma eksik ve yanıltıcı olacaktır” dedi.

Kaynak: Milliyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.