Apple’ın gizlice geliştirdiği o ürün ortaya çıktı...

Apple’ın gizlice geliştirdiği o ürün ortaya çıktı...

Apple, MacBook dizüstü bilgisayarları ile iPhone ve iPad gibi mobil cihazlarının en iyi kısımlarını aynı potada eriterek, kullanıcıları oldukça memnun edecek yeni bir ürün piyasaya sürmek için çalışmalarına devam ediyor.

Apple tarafından Star kod adı ile yeni bir ürün ailesinin geliştirilmekte olduğu ortaya çıktı. Yakın zamanda ARM işlemci kullanan ultra hafif dokunmatik ekranlı Mac modelleri görebiliriz.


Geçtiğimiz yıl Apple'ın macOS ve iOS işletim sistemlerini bir şekilde bir araya getirmek istediği şekline iddialar çıkmıştı. Bu şekilde App Store uygulamaları çapraz platform desteğine de kavuşmuş olacak. Öte yandan CEO Tim Cook, geçtiğimiz ay verdiği bir demeçte kullanıcıların böyle bir birleşmeyi istemediğini söyleyerek bu iddiaları reddetmişti.

Son haberlere göre, Star prototiplerinin dokunmatik ekran, SIM kart slotu, GPS ve pusula gibi özelliklere sahip olacağı yönünde. Mevcut Mac cihazlar ile aynı temel firmware yazılımını kullandığı belirtilen cihazların, bir tür ultra taşınabilir MacBook serisi cihaz olacağının altı çiziliyor. Ek olarak, bu cihazlarda iOS mobil işletim sisteminin bir türevinin çalıştığı ve şirketin bu cihazları mevcut iPhone ve iPad serisi cihazlar gibi farklı bir şekilde etiketlendirdiği sızıntılar arasında.

Apple'ın bu cihazları ne zaman piyasaya süreceği konusunda herhangi bir bilgi bulunmuyor. Büyük ihtimalle şirket, bu cihazlarının sağlayacağı kullanıcı deneyiminden iyice emin olmak isteyecektir. Malum Apple şu an için iPad Pro tabletini dizüstü bilgisayarlara bir alternatif olarak konumlandırıyor.

Kaynak: Sözcü

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.