Apple'ın yeni servisi Apple Podcast için kötü haber geldi

Apple'ın yeni servisi Apple Podcast için kötü haber geldi

Apple, geçtiğimiz ay yenilenen Podcast uygulamasını ve yeni gelen ücretli abonelik servisini duyurdu.

Bunun için yeni bir partner programı da oluşturan şirket, bir yandan kütüphanesini genişletirken bir yandan da içerik üreticilere para kazanabileceği fırsatlar sunmaya hazırlanıyor. Tüm kullanıcılara açık olacak olan Apple Podcast, başlangıçta daha çok kişiyi servise çekebilmek için hem aboneler hem de içerik üreticiler üreticiler için çeşitli kampanyalar sunacak. Servisin bu hafta tanıtılması bekleniyordu ancak şirketten kullanıcıları üzecek bir erteleme geldi.

applein-ucretli-podcast-servisinden-kotu-haber.jpg

Apple Podcast programına kayıt olan kişilere giden bir e-posta, servisteki gecikmeyi ortaya çıkardı. Buna göre test aşamasında olan servisten bazı geri dönüşler aldığını belirten Apple, uygulamanın kütüphane arayüzünü değiştirme kararı aldığını açıkladı. Buna ek olarak bazı içerik üreticilerin de Connect paneline ulaşmakta zorlandığını söyleyen şirket, bu sorunların ve değişikliklerin sonucu olarak çıkış tarihini erteleme kararı aldı. En iyi deneyimi sunmak istediklerini de ekleyen ABD‘li teknoloji devi, beklenen lansmanı Haziran ayında belirsiz bir tarihe ertelediklerini duyurdu.

Henüz hakkında çok fazla bilgi olmayan Apple Podcast servisi, üç farklı abonelik çeşidine sahip olacak. Bunlardan ilki ücretsiz olan Free paket. Herhangi bir ödeme yapmak zorunda kalmayacak olan bu paketin kullanıcıları, muhtemelen reklamlarla karşılaşacak.

Bir diğer paket ise “Freemium” olacak. detayları belli olmayan bu paket, ücretsiz içeriklere ve herkese açık olmayan özel eklere sahip olmanızı sağlayacak. “Paid” isimli son pakette hayranlar doğrudan dinlemek istedikleri kişilere abone olacak. YouTube katıl gibi çalışan bu özellik, sadece abonelere özel içeriklere erişmenize imkan tanıyacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.