Arabuluculuk, Hızlı Çözüm Getiriyor

Arabuluculuk, Hızlı Çözüm Getiriyor

Akdeniz Arabuluculuk Merkezi Ortaklarından Avukat Nevin Can, ülkemizde yaşanan ekonomik sorunların, kira ilişkisinden kaynaklı bu tür uyuşmazlıklarda artışa sebep olduğunu söyledi

Sorunların yargıya taşındığında ise uzun yıllar çözüme ulaşılamadığını dile getiren Avukat Nevin Can, “Basit bir kira tespit davası bile 10 yıla kadar uzayabilmektedir. Daha hızlı ve ekonomik bir alternatif çözüm yöntemi olan arabuluculuk yöntemi ile mağdur olan ev sahibi veya kiracının mağduriyeti giderilebilecektir. Dava dışı bu uyuşmazlık çözüm yöntemi kiracı ve ev sahiplerinin tercih edebileceği avantajlı bir seçenek oluşturmaktadır. Kira ilişkisinden kaynaklı uyuşmazlıkların arabuluculuk ile çözümlenmesi hem kiraya veren hem de kiracı açısından birçok avantaj sunmaktadır” dedi.

avukat-nevin-can.jpeg

AVANTAJ SAĞLIYOR

Kira uyuşmazlıklarının arabuluculuk yöntemi ile çözümlenmesinin avantajları hakkında bilgi veren Avukat Nevin Can, “ Arabuluculuk yöntemi zamandan tasarruf sağlar. 10 yıla kadar uzayan davalar yerine çok daha kısa sürede gizlilik içinde yürütülecek bir arabuluculuk süreci tarafların birbirlerini anlayabileceği, bir çözüm yöntemidir. Arabuluculuk sürecinde yargılama olmadığından dolayısıyla da dava harcı, keşif ve bilirkişi incelemesi masrafları, gider avansları, icra masrafları gibi giderler söz konusu olmayacağından uyuşmazlıklar ekonomik bir şekilde çözümlenebilecektir. Uyuşmazlıklar için arabuluculuk ücreti ve süreç vekil ile takip edilecek ise avukatlık ücreti dışında tarafların ilave başka masraf ödemeleri gerekmemektedir. Arabuluculuk sürecinde taraflar kendi menfaatlerini koruyacak kendi çözümlerini üretmeleri mümkündür. Anlaşma sağlanması durumunda uyuşmazlık kesin olarak sona erer. Başka bir deyişle arabuluculukta çözüme bağlanan hususlar daha sonra dava konusu edilemez” diye konuştu.

İNTERNETTEN DE BAŞVURULABİLİR

Arabuluculuk hizmetine online olarak da başvurulabilceğine dikkat çeken Avukat Nevin Can, şöyle devam etti: “Kira alacağı, kira bedelinin tespiti, tahliye talepleri başta olmak üzere tarafların üzerinde serbestçe tasarrufta bulunabileceği her türlü kira uyuşmazlıkların arabuluculuk çözüm yöntemine başvurulabilir. Kiraya veren, kiracı, malik, paydaşlar, intifa hakkı sahipleri Arabulucuya giderek süreci hızlandırabilmektedirler Arabuluculuk başvurusu adliyelerdeki bürolardan yapılabildiği gibi, aynı zamanda internet üzerinden arabulucunun veya arabuluculuk merkezinin internet sayfasından da yapılabilmektedir”


Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.