Araç Kiralama Hizmetleri Röportaj

Araç Kiralama Hizmetleri Röportaj

Trabzon oto kiralama firmaları arasında fark yaratan, Trabzoncar.com’un yönetim kurulu başkanı Ali İhsan Ortahisar, Araç Kiralama Hizmetleri hakkında bilgi verdi.

Araç kiralama sektörünün nabzını tutan Medya Ege ekibinin bu ay konuğu ulaşım hizmetleri alanında kapsamlı yatırımları ve müşteri deneyimini merkezine alan kaliteli hizmet anlayışıyla, Trabzon oto kiralama firmaları arasında fark yaratan, Trabzoncar.com’un yönetim kurulu başkanı Ali İhsan Ortahisar oldu.

Trabzon’un en köklü ve başarılı girişimleri arasında yer alan TrabzonCar’ın, araç kiralama sektöründeki gelişimi, hizmetleri ve stratejileri üzerine gerçekleştirdiğimiz keyifli röportaj kapsamında hem sektörde hizmet veren firmalar hem de araç kiralama hizmeti almak isteyen kurum ve kişilere yönelik çok önemli noktaların altını çizen Ali İhsan Ortahisar, kendi deneyimlerinden yola çıkarak araç kiralamanın incelikleri, Trabzon’da araba kiralarken nelere dikkat edilmeli, en uygun fiyatlı Trabzon oto kiralama hizmeti nasıl bulunur ve rent a car şirketi seçerken hangi kriterlere bakılmalı gibi değerli konularda bizi aydınlattı.

“Eğer siz de Karadeniz’e iş ya da tatil amaçlı bir seyahat planlıyorsanız ve Trabzon’da oto kiralama hizmeti alarak yolculuk edecekseniz, bu röportajımızı dikkatle okumalısınız!” diyerek sayın Ortahisar’a ilk sorumuzu yöneltiyoruz.

TRABZONCAR SAHİBİ KİMDİR?

Öncelikle okurlarımız için Ali İhsan Ortahisar kimdir? Bize kendinizden kısaca bahseder misiniz?

Memnuniyetle! Adım Ali İhsan Ortahisar. 1978 Trabzon doğumluyum. İlk, orta ve lise eğitimimi Trabzon’da, yüksek öğrenimimi ise İstanbul’da tamamladım. Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası İşletme bölümü mezunuyum. Yüksek lisansımı Almanya’da Dijital Pazarlama üzerine tamamladım. 19 yıldır Trabzon’da oto kiralama, vip araç kiralama ve havalimanı transfer hizmetleri konularında 100% müşteri memnuniyeti ilkesiyle hizmet veren TrabzonCar’ın kurucu ortağı ve yönetim kurulu başkanıyım.

Trabzon’da rent a car hizmeti sunma fikri nasıl oluştu?

Eğitim hayatım boyunca turizm sektöründe hizmet sunan bir işletme kurma planım vardı. Yüksek lisans yaparken Almanya’da ulaşım sağlamak için araç kiralama hizmeti alıyordum. Yurt dışında yaşadığım ve memleketimde de sürekli kalamadığım için Türkiye’ye geliş gidişlerimde de hem Trabzon’da hem de seyahat ettiğim diğer şehirlerde günlük ya da daha uzun süreli oto kiralayarak ulaşım sağlıyordum. Bu süreçte, özellikle Trabzon’da sunulan araç kiralama hizmetlerinin kalite ve müşteri memnuniyeti yönünden çok zayıf bir iş kolu olduğuna bizzat tanık oldum.

Eğitimimin temel konusu online girişimcilik üzerine olduğundan, araç kiralama sektöründe hem son kullanıcıya faydalı hem de turizm ve ulaşım sektöründe ilkleri hayata geçirerek uzun dönemde Trabzon’un en iyi araç kiralama şirketi olmayı başaran Trabzoncar.com’u kurdum. Aslında tüm serüven Almanya’da tanıklık ettiğim kaliteli ve ilkeli hizmet anlayışını Trabzon rent a car sektörüne uyarlamak fikriyle ortaya çıktı.

TRABZONCAR’I DİĞER TRABZON ARAÇ KİRALAMA FİRMALARINDAN AYIRAN FARKLAR

Trabzoncar.com’u rakiplerinden ayıran ve başarısına etki eden en önemli faktörler nelerdir? Neyi doğru yaptığınızı düşünüyorsunuz?

TrabzonCar, Trabzon araç kiralama hizmetlerini müşteri kitlesine kalite ve güven önceliğiyle sunan, müşterilerinin seyahatlerinden ve aldıkları hizmetten elde ettikleri memnuniyet derecesini sürekli ölçerek kendini sürekli geliştiren dinamik bir firmadır. 

Müşterilerimize her zaman en kaliteli oto kiralama hizmetlerini, en iyi fiyatlar ve arka planda hizmet veren kapsamlı bir operasyon ekibiyle sunuyoruz. Teknolojimizi sürekli geliştiriyor ve rakiplerimizi çok yakından takip ediyoruz. Kiralık araç filomuzu sürekli güncelliyor ve filomuzda her bütçeye, konfor ve sürüş tercihine yönelik vasıta bulunduruyoruz. Turizm ve ulaşım sektöründe yılların birimiyle kurduğumuz iş birliklerimiz kapsamında, müşterilerimizin ilgisini çekecek, onları harekete geçirecek ve kaliteli bir seyahat deneyimi yaşatacak araç kiralama kampanyaları düzenliyoruz. 

Tüm bu süreçler, alanında deneyimli seyahat uzmanlarından kurulan profesyonel bir ekip sayesinde hayata geçiyor. Trabzoncar’da işleyişin en önemli unsuru adanmış ve kalifiye insan kaynağıdır. Bu nedenle yatırımlarımızın ve şirket bütçemizin önemli bir kısmını insan kaynakları departmanımıza ayırmaktayız. Kısacası, en profesyonel ekip, son model araçlar ve müşteri memnuniyetini merkezde tutan bir anlayışla hareket etmemiz, Trabzon’da en kaliteli araç kiralama hizmetlerini sunan firma olarak tanınmamızda, bizi bulunduğumuz noktaya taşıyan etkenlerin en başında geliyor.

“Neyi doğru yaptığınızı düşünüyorsunuz?” sorusunun cevabına gelince; Aslında konuyu bir bütün olarak ele alıyoruz ve müşterilerimizin beklentileri doğrultusunda kendimizi sürekli geliştiriyoruz. Örneğin kiraya verdiğimiz araçların dönüşlerinde müşterilerimizle kısa anketler yapıyor ve bizi değerlendirmelerini istiyoruz.

Bu, ileriye dönük atacağımız adımlarda bize yol gösteren en önemli unsurlardan biri olarak öne çıkıyor. Daha uygun fiyatlı bir Trabzon araç kiralama hizmeti almak isteyen müşterilerimiz için araba tedarikçilerimizle daha sıkı pazarlıklar yapıyor veya daha ekonomik araç kiralama seçeneklerini filomuza dahil ediyoruz. Hizmet kalitemizi sürekli geliştirmek için müşterilerimizi dikkatle dinliyor ve sürekli hizmet içi eğitimlerle personelimizin bilgi ve tecrübesine katkıda bulunuyoruz. 

Aslında insan odaklı bir hizmet anlayışıyla çalışmamız yaptığımız en doğru iş diyebilirim. Hem çalışanlarımızı hem de müşterilerimizi önemsiyoruz. Müşterilerimizin istekleri doğrultusunda firmamızı, sunduğumuz hizmetleri ve çalışanlarımızı sürekli geliştiriyoruz. Belki en çok kazanan şirket olamayabiliriz ama müşterilerini ve çalışanlarını en çok mutlu eden Trabzon araç kiralama firması olma vizyonumuz, sektördeki pozisyonumuzu elde etmede en önemli kilit noktasıdır.

TRABZON’DA ARAÇ KİRALAMANIN PÜF NOKTALARI

En uygun fiyatlı Trabzon araç kiralama hizmetini bulma konusunda okuyucularımıza önerileriniz nelerdir?

Araç kiralama fiyatlarını etkileyen birçok faktör bulunmaktadır. Bir araç kiraladığınızda sigorta unsurları, teslimat unsurları, ek hizmetler, aracın markası ve modeli gibi kiralama fiyatını etkileyen önemli unsurlar söz konusudur. Rent a car kaskosu olmayan bir oto kiralama hizmeti ucuz olabilir ama kullanıcıya güven sağlamaz.

Bence, en uygun fiyatlı Trabzon oto kiralama hizmetini bulabilmek için iyi bir araştırma yaparak işe başlamak gerekir. Kiralama sürecinde başınızı ağrıtmayan, aldığınız hizmetten sizi en çok mutlu eden ve seyahat bütçenize yönelik en doğru çözümü üreten firmayı bulmak hedefiniz olmalı. Tabii ki böyle bir firmayı bulduğunuzda pazarlık yaparak, kiralayacağınız aracı bütçeniz yönünde daha ekonomik hale de getirebilirsiniz.

Örneğin Trabzoncar.com olarak biz, kiralama bütçesi beğendiği araç için yeterli olmayan müşterilerimize aracın müsaitliği ve sezon yoğunluğu gibi kriterleri göz önünde bulundurarak liste fiyatlarımızı esnetebiliyoruz. Ancak sunduğumuz hizmetler kapsamına giren yolcu güvenliği, seyahat konforu ve hizmet kalitesi gibi unsurlardan asla ödün vermiyoruz.

Ali İhsan Bey, konuya biraz da müşteri endişeleri perspektifinden yaklaşalım. Mesela ben Trabzon’da araba kiralamak istesem, neleri göz önünde bulundurmalıyım? Hem güvenli hem de bütçeme uygun bir araç kiralama hizmeti almak için nelere dikkat etmeliyim?

Daha önce de belirttiğim gibi işe en doğru başlama noktası araştırma yapmaktır. Araştırma yaparken bulduğunuz araç kiralama firmasının Google, TripAdvisor, Yelp ve Trustpilot gibi platformlardaki müşteri değerlendirmeleri ve yorumlarını okumalı ve daha önce bu firmadan hizmet alan müşterilerin yaşadığı deneyimleri inceleyebilirsiniz. Bu işlem, hizmet almayı planladığınız rent a car firmasını seçerken rehber niteliği taşıyan bir süreçtir. Belirlediğiniz firmalar arasında sundukları hizmet ayrıntıları ve araç kiralama fiyatlarını karşılaştırmalısınız.

Farklı firmalar, aynı araç tipine yönelik farklı fiyat ve hizmet sunabilmektedir. Sizin için önemli olan en güvenli, en kapsamlı ve en kaliteli hizmeti en iyi fiyat aralığında bulmak olmalı. Bunun için müşteri yorumlarını beğendiğiniz firmalara, araçlarının rent a car kaskolu olup olmadığını, beğendiğiniz kiralık arabayı istediğiniz adrese teslim edip, istediğiniz yerde iade edip edemeyeceğinizi sorabilir, seyahat esnasında ihtiyacınız varsa navigasyon, bebek koltuğu ve port bagaj gibi ek hizmetlerin ücretleri konusunda bilgi alabilirsiniz.

Güvenli bir araç kiralama hizmetinin en önemli unsurlarında biri ödeme politikasıdır. Müşterilerinden senet, kredi kartı blokesi ve benzeri teminatlar isteyen firmalardan uzak durunuz. Bu tip uygulamalar merdiven altı araç kiralama yapan kişiler tarafından talep edilir ve rent a car kasko güvencesinin sunulmadığına işarettir. Araç kiralarken bir diğer önemli unsur ise aracı kullanacağınız süre ve yapacağınız mesafedir. Kiralama süresine göre fiyat avantajı sağlayan ve km sınırı esnek olan firmaları tercih ederek bütçenize katkı sağlayabilirsiniz.

Trabzoncar.com’da kiraya verdiğimiz tüm araçlar rent a car kasko güvencesiyle müşterilerimize sunulmaktadır. Trabzon ve çevresinde günün 24 saati kesintisiz hizmet veriyor, müşterilerimize araçlarını istedikleri lokasyonda teslim edip teslim alıyoruz. Ek hizmetler konusunda yılın belirli dönemlerinde kampanyalar yaparak, müşterilerimize ücretsiz olarak sunuyoruz. Müşterilerimizden senet, kaparo ya da benzeri evrak ve ödeme taleplerinde bulunmuyor, tüm ödemelerimizi teslimat esnasında alıyoruz. Araçlarımızda km sınırı gibi demode olmuş uygulamalarla müşterilerimizi sıkmıyor, kısa ve uzun dönemli kiralamalar için en iyi fiyatlarla Trabzon araç kiralama olanakları sunuyoruz.

Buraya kadar her şey mükemmel gibi görünüyor! Peki Trabzon’da araba kiralama hizmeti dışında, Trabzoncar’da hangi hizmetler sunuluyor?

Trabzoncar her ne kadar Trabzon araç kiralama şirketi olarak bilinse de alanında farklı hizmet modelleriyle müşterilerinin ulaşım ihtiyaçlarına yaratıcı çözümler üretiyor. Örneğin Trabzon ve çevresi bölgeleri bilmeyen ya da seyahat konforunu maksimum düzeyde yaşamak isteyen müşterilerimize deneyimli sürücülerimizle Trabzon şoförlü araç kiralama hizmeti sunmaktayız.

Şoförlü oto kiralama hizmetlerimiz saatlik ya da günlük kiralama biçiminde olup, istendiğinde daha uzun süreli olarak hizmet edebiliyoruz. Doğu Karadeniz’i ziyaret eden ünlü sanatçılar iş adamları ve siyasetçilere yönelik sunduğumuz özel bir hizmetimiz bulunmakta. Trabzoncar’da biz bu hizmet Trabzon vip araç kiralama hizmetleri diyoruz. Özel tasarımlı ve tam donanımlı arabalar ve vip minibüslerle sunduğumuz bu hizmette deneyimli, konusunun ve bölge yollarının uzmanı makam şoförleri rol alıyor.

Son olarak Trabzon Havalimanı lokasyonlu Trabzoncar, buraya uçakla seyahat eden yolculara kolay, ekonomik ve konforlu ulaşım avantajı sunan Trabzon Havalimanı transfer hizmetiyle gidecekleri her yere rahat ve bütçeli seyahat etme ayrıcalığı sunuyor. Hizmetlerimizin kapsamını, özelliklerini ve fiyatlarını https://www.trabzoncar.com resmi web sitemizden inceleyebilirsiniz. 

ARAÇ KİRALAMA KONUSUNDA MERAK EDİLEN SORULAR VE CEVAPLAR

Şimdi araba kiralamak isteyenlerin en çok merak ettiği konular hakkında sorularımız olacak. Bazı online acenteler internet üzerinden rezervasyon olanağı sunuyor. Bu sistem güvenli midir? Online oto kiralama hizmeti veren firmaları hakkında çok şikayet var. Sektörün içinde bulunan bir ağızdan alınacak cevabı daha tatminkar olacağını düşünüyoruz.

Elbette ki online rezervasyon sistemi kullanarak müşterilerine hızlı ve kolay araç kiralama ayrıcalığı sunan birçok işletme söz konusu. Trabzoncar.com da Trabzon’da online araç kiralama rezervasyonu sunan bir girişim. Kullanıcıların online rezervasyon yaparken dikkat etmeleri gereken en önemli nokta firmanın kurumsal ve güvenilir bir şirket olmasıdır.

Ayrıca rezervasyon yapmadan önce kiralama koşulları gözden geçirilmelidir. Bazı firmalar ödeme alarak rezervasyon onayı vermektedir ancak, Trabzon araç kiralama sektörüne girdiğimiz ilk günden bu yana, Trabzoncar.com olarak teslimat esnasında ödeme ayrıcalığı sunuyoruz. Bu hem müşteri hem de hizmeti sunana firma arasındaki güven bağını güçlendiren en önemli unsur. Böylece seyahat planı değişebilen müşterimiz, istediği zaman rezervasyonunu ücretsiz olarak iptal ediyor ve hiçbir kayıp yaşamıyor.

Şöyle düşünün; 2 ay sonra Trabzon’a geleceksiniz ve şimdiden ön ödeme yaparak kiralık arabanızı rezerve ettiniz. Birkaç gün içinde önemli bir durum söz konusu olup, rezervasyonunuzu iptal ettiğinizde kayıp yaşayabilir ya da 2 ay sonra geldiğinizde firma iflas etmiş olabilir. Riskleri göz önünde bulundurmak gerekir.

Biz müşterilerimizin aklında hiçbir soru işareti kalmaması için ön ödemesiz online rezervasyon uygulaması ile araç kiraya veriyoruz. Trabzon’a geldiğinizde arabanızı görüp, size verilen taahhütlere uygun olup olmadığını anlayarak araç başında ödemenizi yapıp yola çıkmanın rahatlığını yaşatıyoruz.

Peki internetten bulduğumuz bir oto kiralama firmasının güvenli olup olmadığını nasıl anlayacağız?

Araştırmak kilit noktadır. Bulduğunuz ve araçlarını beğendiğiniz firmayı online ortamda kapsamlı bir biçimde araştırın. Müşteri yorumlarını okuyun. Şikayet üzerine kurulan internet platformlarında arayın. Sosyal medya hesaplarını kontrol edin. Tüm bunlardan daha önemlisi de ön ödemesiz rezervasyon, koşulsuz iptal ve ücretsiz rezervasyon değişikliği gibi imkanlar sunan firmaları tercih edin.

Araç kiralama konusunda merak edilen önemli bir konu da araçların modeli ve kilometresi. Bu konuda devletin belirlediği ve firmaların uyması gereken yasal süreçler nelerdir? Her model yılında araç fazla kilometre yapmış olsun ya da olmasın kiralanabiliyor mu?

Maalesef bu konuda devletin resmi olarak belirlediği yasal bir kilometre sınırı ya da kiralık araç model yılı bulunmamakta. Ancak her rent a car firması için yorgun ve yıpranmış araçlar kiraya vermek, müşterilerinin memnuniyetini olumsuz etkileyeceği gibi can güvenliği yönünden de risk oluşturabilir.

Bununla beraber yüksek kilometreli ve yaşlı araçların bakım maliyetleri de yükseleceğinden, firma açısından önemli bir gider kalemi oluşturacaktır. Örneğin Trabzoncar.com olarak biz, Trabzon araç kiralama filomuzda 2 yaşın üzerinde vasıta bulundurmuyoruz. Genellikle her yıl araçlarımızı güncelliyor, kilometresi yükselen araçları satıp yeni model arabaları filomuza dahil ediyoruz. Böylece hem müşterilerimiz yolda can güvenliklerini tehlikeye atacak mekanik arızalar yaşamıyor, hem de bizim bakım ve onarım maliyetlerimiz artmıyor.

Araç kiralarken, sözleşmede nelere dikkat etmek gerekir? Bazı firmalar sözleşmeye ek boş senet imzalatıyor. Bu yasal mı?

Sözleşme yapmadan araç kiralamak hem kiracı hem de kiralayan açısından sakıncalıdır. Sözleşme yapmadan araç kiraladığınızda, istenmeyen bir kaza durumunda rent a car sigortası konusunda her iki taraf açısından sıkıntı yaşanabilir. Üstelik araç kiralama sözleşmesi hem aracı kiraya vereni hem de aracı kiralayanı garanti altına alan hizmet akdi niteliğindedir. Burada altını çizmek istediğim en önemli husus, sözleşme imzalarken her ayrıntısını dikkatlice okumanız olacak. Neye imza attığınızı bilmeniz, ileride oluşabilecek beklenmeyen durumlarla karşılaşmanızın önüne geçecektir.

Ayrıca boş senet imzalamak ya da sözleşmeye ekli bir senede imza atarak araba kiralamak yasal değildir ve firma açısından suç teşkil eder. Oto kiralama sektörü hakkında internette bir araştırma yaptığınız zaman, yaşanan en büyük sorunların bilinçsizce imzalanan boş senetler nedeniyle oluştuğunu görebilirsiniz. İmzaladığınız senedin kaybolması, 3. Şahısların eline geçmesi ya da dolandırıcılıkta kullanılması, sizi hem finansal hem de hukuki yönden zor duruma sokabilir. Her ne olursa olsun, gerekirse farklı bir firmadan kiralama yapın ama araç kiralamak için boş senede asla imza atmayın.

Trabzon’da ilkeli ve yasal araç kiralama hizmeti veren Trabzoncar.com firması olarak, hiçbir müşterimizden senet ya da benzeri dökümanlar talep etmiyoruz. Araç kiralama koşullarımız ve sözleşmemizi tüm müşterilerimizin önceden görebileceği ve anlayacağı biçimde internet sitemizde online olarak yayınlıyoruz.

Kaskosuz bir araç kiraya verilebilir mi? Yasal mı?

Konuya hukuki yönden baktığımızda kaskosuz araç kiraya verilmesi suçtur. Üstelik Türkiye’de araç kiraya veren firmalar, sektörlerine özel rent a car kaskosu yaptırmadan araç kiraya vermezler. Ancak ülkemizde oto kiralama sektörünün en büyük dezavantajı denetim eksikliğidir. Bu nedenle, araç kiralama işini belgesiz ve araçlarına kasko yaptırmadan yapan birçok merdiven altı işletme bulunmaktadır.

Oto kiralama hizmetine ihtiyacınız varsa, çalışacağınız firmanın bir vergi levhası olup olmadığını sorun ve kiraya verdikleri arabaların rent a car kaskolu olup olmadığını mutlaka öğrenin. Rent a car kaskolu araç kiralama hizmeti vermeyen kişi ve kuruluşlardan uzak durun.

Trabzoncar.com’un sunduğu Trabzon rent a car hizmetleri kapsamında, müşterilerimizin ulaşım ihtiyaçlarına yönelik sunduğumuz tüm arabalar rent a car kaskolu olarak kiraya verilmektedir. Rent a car kaskosu araç kiralama fiyatlarını bir miktar artıran bir etken olmakla beraber kiralama sürecinde oluşacak bir kaza durumunda hem müşterilerimizi hem de firmamızı garanti altına almaktadır.

Kaza anında ne yapılmalıdır? Araba kiralama kaskosundan nasıl faydalanılır?

Hiç kimsenin istemediği ve beklemediği olası kazalar maalesef zaman zaman yaşanıyor. Böyle bir durumda müşterilerimizden kolluk kuvvetlerine haber vermelerini, araç kiralama şartlarımızda belirtilen hususlara bağlı kalınarak, gerekli dökümanları bize ibraz etmelerini istemekteyiz. Ayrıca firmamıza telefonla bildirim yapmalarını istiyoruz ki gerekliyse en yakın yol yardım ekibini kaza noktasına göndererek yedek araç verebilelim.

Araba kiralama firmalarının yaptırdığı rent a car kaskosundan yararlanabilmek için 2 önemli kriter bulunmaktadır. Alkollü ve ehliyetsiz araç kullanılmamalıdır. İkinci olarak kaza durumunda, kiralama koşullarımızda belirtilen trafik kaza raporu ve karşı tarafın gerekli olan dökümanları eksiksiz olarak tarafımıza ibraz edilmelidir. Aksi taktirde her araç kiralama firmasında olduğu gibi Trabzoncar.com’da da yapılan rent a car kaskosu geçerliliğini yitirecektir.

TrabzonCar’dan kiralanan araçlarda, kiralama periyodunun uzatılması veya planlanan iade tarihinden daha erken bir tarihte aracın iade edilmesine yönelik işlemler nasıl yapılıyor?

Kiralama süresinin uzatılması ya da kiralık aracın erken iade edilmesi istenirse, sözleşmemizde ve araç kiralama koşullarımızda belirtilen şartlar geçerlidir. Örneğin kampanyalı araçlar için farklı şartlar söz konusu iken, standart kiralama işlemlerinde farklı koşullar uygulanmaktadır. Firmamızın internet sitesinde yer alan Trabzon araç kiralama koşulları sayfamızda, erken teslimat ve kiralama dönemi uzatma konularına dair kapsamlı bilgi sunulmaktadır.

Araç kiralama konusunda bizim atladığımız bir sorunun cevabı veya sektör profesyoneli olarak sizin eklemek istediğiniz bir bilgi varsa buyurun:

Araç kiralamak isteyenlerin, rezervasyon yapacakları firmayı mümkünse adresinde ziyaret etmelerini aksi taktirde hem internetten araştırıp hem de daha önce hizmet alanların görüşlerini dikkate almalarını öneririm. Yeni ve bakımlı kiralık araçlar sunan firmaları tercih etmelerini ve kiraladıkları araç için ön ödeme yapmadan, teslimatta ödeme avantajı sağlayan firmalardan rezervasyon yapmalarını tavsiye ederim.

Ayrıca kiraladıkları araçları temiz ve özenli bir biçimde kullanmalarını, aldıkları gibi temiz bir şekilde teslim etmelerini ve aynı aracı farklı kişilerin ya da kendilerinin ileriki dönemlerde tekrar kiralayacaklarını göz önünde bulundurarak hareket etmelerini öneririm. Ayrıca oto kiralama sektöründe senetle araba kiraya veren, kasko, vergi ve diğer hukuki sorumluluklarını yerine getirmeyen firmalardan kesinlikle uzak durmalarının altını çizmek isterim.

Röportajımız burada bitiyor. İlginiz, verdiğiniz değerli bilgiler ve sabrınız için teşekkür ederiz Ali İhsan Bey.

Sektörümüzle ilgili önemli  konulara yönelik Trabzoncar.com’u temsilen beni konuk ettiğiniz ve faydalı olduğunu düşündüğüm bu bilgileri paylaşmama olanak tanıdığınız için ben teşekkür ederim. Sizlere kolaylıklar, seyahatlerinde araç kiralama hizmetlerini tercih eden herkese de emniyetli ve keyifli yolculuklar dilerim.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.