Araç sahipleri dikkat! Yeni dönem başlıyor

Araç sahipleri dikkat! Yeni dönem başlıyor

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 7. Bürokrasinin Azaltılması ve Dijital Türkiye Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Dijital Türkiye Versiyon 1.1'in çalışmalarına başladık. Versiyon 1.1'de bütünleşik hizmet sunumuna odaklanacağız. Vatandaşlarımız araçlarına dair her şeyi, sigorta durumu, vergi borcu, trafik cezası, muayene durumu, hızlı geçiş bakiyesi gibi tüm bilgilerini Dijital Türkiye platformunda oluşturulacak tek bir pencereden görebilecek." dedi.

Oktay, toplantıda yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi'nin bir getirisi olan hız ve dinamizmi, vatandaşlara sunulan kamu hizmetlerine yansıttıklarını, kamuda dijital dönüşüm ile hizmetleri herkes için daha erişilebilir, hızlı ve kolay hale getirmeyi önemsediklerini belirtti.

"Platformu herkesin kullanılmasını sağlayacağız"

Tüm bu gayretler neticesinde, Versiyon 1.0 kapsamında, kamu hizmetlerinde talep edilen belge sayısının önemli oranda azaltıldığına dikkati çeken Oktay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dijital Türkiye kapısından hali hazırda sunulan hizmetlerle, belge yükü ortalama yüzde 3,80'den yüzde 0,35'e düşmüştür. Burada asıl amacımız, sıfır belge. Bu bizim için de yeterli değildir. Kamuda olan bilgiyi vatandaştan belge olarak talep etmeyeceğiz. Bilgi talep edebiliriz ama belge talep etmeyeceğiz. Hedefimiz, kamunun kendisinin ürettiği hiçbir belgenin vatandaşımız ve özel sektörden istenmemesidir. Versiyon 1.0'ın tamamlanmasını takiben Dijital Türkiye Versiyon 1.1’in çalışmalarına da başlamış bulunmaktayız. Versiyon 1.1'de bütünleşik hizmet sunumuna odaklanacağız. Vatandaşlarımız araçlarına dair her şeyi, sigorta durumu, vergi borcu, trafik cezası, muayene durumu, hızlı geçiş bakiyesi gibi tüm bilgilerini Dijital Türkiye platformunda oluşturulacak tek bir pencereden görebilecek. Ayrıca Dijital Türkiye Platformu üzerinden e-Nabız, internet vergi dairesi, e-Okul gibi dijital hizmet paketlerinin içinden öne çıkan hizmetleri de doğrudan tek platform üzerinden erişilebilir kılmaya yönelik çalışmalar devam etmektedir. Bunun yanı sıra Dijital Türkiye Platformu'nu yerli tasarım, kullanıcı dostu arayüzler ile donatacak, herkesin platformu çok daha rahat kullanmasını sağlayacağız."

Oktay, siber güvenlik alanında hayata geçirilen "KamuNet'te yerli ve milli şifreleme donanımı" ve "Onaylı Milli Şifreleme Algoritması"nın kullanımını sağlayarak güvenli hizmet sunumunu bir adım öteye taşıyacaklarını vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.