Araç Sigorta Fiyatını Belirleyen Faktörler Nelerdir?

Araç Sigorta Fiyatını Belirleyen Faktörler Nelerdir?

Aracınızı güvenli bir biçimde kullanmanız ve oluşabilecek tüm kaza ve risklere karşı koruma altına almanız için sigorta şirketleri tarafından özenle hazırlanmış sigorta poliçe modelleri bulunuyor.

Aracınızı güvenli bir biçimde kullanmanız ve oluşabilecek tüm kaza ve risklere karşı koruma altına almanız için sigorta şirketleri tarafından özenle hazırlanmış sigorta poliçe modelleri bulunuyor. Araç sigortası çeşitlerini zorunlu trafik sigortası ve kasko sigortası olmak üzere iki ayrı başlık altında değerlendirmek mümkün oluyor. Karayolları Trafik Kanunu gereğince araçlara yaptırılması zorunlu olan trafik sigortasının teminat limitleri, Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği tarafından belirleniyor. Teminat ve limitleri standart olan trafik sigortası poliçelerinin fiyat ve ödeme koşulları şirketler arasında farklılık gösterebiliyor. Kasko sigortası için bu durum, teminat ve risklerin çeşitlerine, sigorta şirketlerinin poliçe paketlerine ve ödeme koşullarına göre oldukça farklı biçimde değerlendiriliyor.
İlk kez sigorta primi yaptıracak bir sürücü, sisteme 4. basamaktan girer. Yani bu basamakta prim artırımı ya da indirimi yoktur. Tavan fiyatın tüm primleri bu basamağa göre belirlenir.
1. kademe en çok hasar yapan, 7. kademe ise en az hasar yapan sürücüleri kapsar. Basamak yükseldikçe hasar oranı düşer.
1, 2 ve 3. basamaklar hasarlı sürücülerin, 5, 6 ve 7. basamaklar hasarsız sürücülerin basamaklarıdır.
Her yıl hiç kaza yapmayan sürücüler, 7. basamağa kadar yükselebilir ve daha düşük prim ödemesi yapar.
Her yıl kaza yaparak sürücüler 1. basamağa kadar düşer ve yüksek prim öder.
Basamak düştükçe veya yükseldikçe uygulanan artırım ve indirim oranları değişiklik gösterir.
Zorunlu trafik sigortası teklif alırken ya da fiyatları hesaplanırken sürücünün geçmiş hasarlarına bakılır ve buna göre hangi basamağa yükseleceği veya düşeceği belirlenir. O basamağın indirim veya artırım oranına göre fiyat çıkarılır. Ayrıca aracın kullanıldığı ile göre de aynı araçlara farklı illerde, farklı fiyatlar uygulanır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.