Arap iş kadınları İzmir Ticaret Borsası'nda

Arap iş kadınları İzmir Ticaret Borsası'nda

“Güçlü kadınlar, güçlü çocuklar, güçlü yarınlar demek”

Koordinatörlüğü İzmir Ticaret Borsası (İTB) tarafından yürütülen TOBB İzmir İl Kadın Girişimciler Kurulu ev sahipliğinde, İTB Yeni Meclis Salonu’nda Arap ülkelerinde çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren iş kadınları heyetinin katılımıyla işbirliği olanaklarını geliştirmek amacı ile toplantı düzenlendi. Toplantının açılış konuşması yapan TOBB İzmir İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aysel Öztezel, “Güçlü kadınlar, güçlü çocuklar, güçlü yarınlar demek” sözleriyle Türk ve Arap  iş kadınları olarak birbirlerine destek olmaları gerektiğinin söyledi.

Irak, Ürdün ve Libya’dan gelen heyeti İzmir’de ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirten TOBB İzmir İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aysel Öztezel, kadınların iş dünyasında yer alması ve fark yaratması için çalıştıklarını ifade ederek, “İzmir Ticaret Borsası koordinatörlüğünde faaliyet gösteren İzmir İl Kadın Girişimciler Kurulu olarak İzmir’de kadın girişimciliği ve liderliğini geliştirmek, kadınlara kişisel gelişim yollarını öğreterek kariyer geliştirme fırsatları yaratmak amacıyla faaliyetlerimizi sürdürüyoruz” diye konuştu.

 Aysel Öztezel, “Ülkemizde mücadeleler sonucunda, kadın girişimciliği konusunda çok mesafe alındı.  Son 5 yıla bakıldığında, kadın girişimcilerin sayısının yüzde 40 oranında artması da tüm bu çabaların boşa gitmediğini  gösteriyor. Kadınlarımızın yükseköğretimde okullaşma oranı, yüzde 13’ten, yüzde 40’a çıktı.Türk kadınları olarak şanslı bir ülkede yaşıyoruz, ancak bizim de mücadelemiz devam ediyor. Ne yazık ki,  ülkemizde Kadın istihdam oranı  yüzde 33,erkekler de bu oran yüzde 73, Avrupa Birliği’nde ise bu oran  yüzde 65’lerde seyrediyor. Ne yazık ki,Türkiye’de kadınlarımız  iş hayatına yeterince dahil olamıyor.Kadın-erkek eşitliğine inanıyorsak, kadın istihdamında üst hedefimiz yüzde 73 olmalı. Zaman içinde eğitim olanaklarını ve girişimcilik ruhunu geliştirerek hedefe doğru ilerlemeliyiz. Kadınları gelişen bir ülkenin geleceği de aydınlık olur. Güçlü kadınlar, güçlü çocuklar, güçlü yarınlar demek. Kadınların daha fazla iş gücüne katılması demek, toplumun daha çok kalkınması demek”dedi.Arap heyeti adına konuşan  Irak’lı Alaa Al Hamdani ise Iraklı kadınlar olarak çok çalıştıklarını ifade ederek, “Burada olmaktan dolayı çok mutluyuz. Iraklı kadınlar çok aktif, meydanda olmasalar bile, İzmire sadece ticari amaçla gelmedik, başka bir amaçlarımız da var. Türk kadınların yaşadığı sıkıntıların aynısını bizler de yaşıyoruz. Ticari ve iktisat sektörlerinde sıkıntılarımız var. Ticari alanlara giremeyen çok fazla kadın var. Kültürel ve ekonomik nedenlerle giremiyorlar. Savaştan dolayı kadınların sayısı erkeklerden daha fazla. O yüzden sizlerle çalışmak istiyoruz. Kadın gelişirse toplum da gelişir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.