Araştırma sonuçları açıklandı: Partilerin İzmir'deki oy oranları belli oldu

Araştırma sonuçları açıklandı: Partilerin İzmir'deki oy oranları belli oldu

BUPAR Araştırma Şirketi 1-20 Aralık tarihlerini kapsayan, İzmir’de iki bölgeyi kapsayan ve 3 bin 500 kişiyle yüz yüze görüşme yöntemiyle oy oranı ile milletvekili dağılım araştırması yaptığı araştırma sonuçlarını yayınladı.

BUPAR Araştırma Şirketi 1-20 Aralık tarihlerini kapsayan, İzmir’de iki bölgeyi kapsayan ve 3 bin 500 kişiyle yüz yüze görüşme yöntemiyle oy oranı ile milletvekili dağılım araştırması yaptı.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre araştırma sonuçlarına göre CHP iki bölgede de zirvedeki yerini korurken, AK Parti oylarında düşüş yaşandığı görüldü.

Araştırmada ilk olarak İzmir 1. Bölge (Çeşme, Karaburun, Selçuk, Torbalı, Urla, Buca, Konak, Menderes, Balçova, Gaziemir, Narlıdere, Güzelbahçe, Karabağlar) ele alındı.

thumbs-b-c-b6884cdee16df5c9c4cda343935df868.jpg

Bugün milletvekilli seçimi yapılacak olsa partilerin alacağı oy oranları şöyle oldu:

CHP: Yüzde 45

AK Parti: Yüzde 22

İYİ Parti: Yüzde 13 26.1

HDP: Yüzde 11,5

MHP: Yüzde 3,5

Kararsız: Yüzde 5

İzmir 2.Bölge (Aliağa, Bayındır, Bergama, Bornova, Dikili, Foça, Karşıyaka, Kemalpaşa, Kınık, Kiraz, Menemen, Ödemiş, Tire, Beydağ, Çiğli, Bayraklı) için de bugün milletvekili seçimi yapılacak olsa partilerin alacakları oy oranları şu şekilde oldu:

CHP: Yüzde 45

AK Parti: Yüzde 21,5

İYİ Parti: Yüzde 14

HDP: Yüzde 9,5

MHP: Yüzde 4

Kararsız: Yüzde 6

2019 yerel seçimlerinde CHP, İYİ Parti ile ittifak yaparak girdiği İzmir sandığından yüzde 58, AK Parti ise MHP ile ittifak yaparak girdiği seçimde yüzde 38.7 oy oranı elde etmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.