ARDIÇ, TEKRAR ARAMIZDA

ARDIÇ, TEKRAR ARAMIZDA

Röportaj: Sibel Akar

Ardıç geri dönüş yapacak mı? Duygusal şarkılara neden yöneliyor? Ve daha bir sürü soru. Tüm bu soruların cevabı röportajımızda. Keyifli okumalar dileriz.

- " Merhabalar Ardıç Bey. Röportajdan önce bize biraz kendinizden bahsedebilir misiniz? "

Ardıç: "Merhabalar  ben Ardıç. Almanya Berlin Doğumluyum.
25 Senelik  Müzik alt yapım var.
6 kardeşiz  ben 5 numaralı çocuğum .
Aslen Çorumluyum.
5 erkek 1 kız çocuğuz."

- " Boş zamanlarınızı nasıl değerlendirirsiniz? "

Ardıç : "Boş günlerimde spor yaparım. Gece hayatım asla olmadı, olmaz da. Sigara kullanmam. İçki hiç bulaşmadım. İlgi alakamı hiç çekmedi. Harama helale dikkat ederim. Elhamdülillah bir müslüman insan olarak yaşantıma dikkat ederim. Düzenli bir hayatım var. Aldığımız her nefese ve sağlığımız sihhatimiz yerinde olduğu için Rabbime hamd ederim. "

- " Müzik kariyeriniz nasıl başladı? "

Ardıç : " Müzik kariyerim çocukluğumda başladı. Bunun eğitimini aldım. Konservatuar mezunuyum.
2006 ilk albümü çıkardık  Selim ÖZEN prodüksiyondan. Bu arada patronum Selim ÖZEN'e çok teşekkür ederim emekleri için. Deli Rüzgar şarkısının  20.03.2007'de klibini çektik. Söz müziği  Çağlar  GÜNDOĞDU  kardeşime ait olan şarkı inanılmaz bir çıkış yakaladı. Çağlar dostuma da cok teşekkür ederim. Ve 2008'de "Kalpsizim" şarkımıza klip çektik.  Onda da ayrı güzel bir çıkış yakaladık. 2. Klibimizi "Kalbimizin attığı yerdeyim" albümüne çıkardık. "Ne severmişim  seni" şarkımıza da klip çektik. Söz müziği  Ayşe  Eren KALKAN'a ait. Ona da cok teşekkür ediyorum. Candır O. İnanılmaz bir çıkış yakaladık. Çok beğenildi. 2013 tek parça   I FAZ şarkımızı çıkarttık. Söz müzik  Onur Murat  kardeşime ait. Ona da cok teşekkür ediyorum."

- " Uzun zaman  oldu sevenleriniz sizi televizyon ekranlarında görmüyor . Onlara bir müjdeniz olacak mı peki? "

Ardıç : "Sevenlerime çok teşekkür ediyorum. İyiki varlar hepsi.  Ardıç'ın şarkılarını ayrıca sevdiler. Ardıç'ın şarkıları ölmedi, ölmeyecek. Bir pasaport gibidir Ardıç'ın şarkıları. Tükenmez. Sevenlerime  çok teşekkür ediyorum. Onlar olmadan bizler olamayız. İnşallah yeni projelerle onları karşılamayı Ümit ediyorum. 'Kalbimizin attığı yerdeyim' sevenlerimiz ile aramızdaki sloganımızdır. Sizleri çok seviyorum. Saygılarımla."

- " Sizi bu kadar duygusal şarkılar yorumlamaya iten bir sebep var mı?  Varsa anlatmak ister misiniz? "

Ardıç : "Duygusallık insanın hayatında, yaşantılarından ibarettir. Her insanın hayatında bir albüm hikâyesi vardır.  Bazıları içinde saklar, dile getiremez. Bazıları yaşantısını kalemden kağıda döker, ben duygularımı dile getirip şarkılarımda yorumladım. Bu da benim ayrı bir özelliğim." 

- " Sanat hayatına atılınca sizi olumlu ya da olumsuz  neler karşıladı? "

Ardıç : "Olumlu ve güzel dostlar tanıdım. Bir sürü sanatçı abim oldu.  Ama malesef sanat camiası nankör bir sektör. Çoğunluğu çıkar ve menfaat peşinde. Ben sanat hayatının renklerini bir türlü sevemedim. Doğru insanlar da var elbette ama dediğim gibi çoğunluk genelde menfaat peşinde. Çoğunluğu hiç ölmeyecek gibi yaşıyor ve bu beni ürkütüyor."

- " Günümüz sanatçıları için anlatmak istediğiniz bir şeyler var mı? "

 Ardıç : " Günümüz sanatçılarına şu tavsiyem var. Çok zor bir zaman ve kimseye güvenmesinler. Kimsenin sözlerine fazla aldırış etmesinler. Her şeyi yazılı ve hukuksal yapsınlar.  Acı çekmeden kimse kolayca sefasını göremez. Doğru ekip kursunlar kendilerine. Menfaatten uzak dursunlar hep. "

 - " Tekrar müziğe dönersek, Almanya dışında Türkiye’de de projeleriniz olacak mı?" 
Ardıç : " Türkiye Avrupa faaliyetlerimiz devam edecektir. "

- " Müzik dışında yapmak istediğiniz ya da yaptığınız farklı projeleriniz var mı? " 

Ardıç : " Müzik dışında ticaretle uğraşıyorum. Zincirleme kebap ve Hamburger dükkanlarım var. Almanya Berlin'de '7 Days Kebap Burger' diye. Ana işim ticarettir. "

- " Son olarak takipçilerimize ve sevenlerinize anlatmak istediğiniz bir şeyler var mı? "

Ardıç : " Sevenlerime selam söylüyorum. İyiki varlar. Rabbim herkese sağlık sıhhat versin. 
Onları çok seviyorum. Huzurlu ve mutlu olsunlar inşallah. "
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.