Ardıç'ın Gizemi Sergisi kültürel mirasa dikkat çekecek

Ardıç'ın Gizemi Sergisi kültürel mirasa dikkat çekecek

Karaburun Belediyesi sanatçı Fikret Doğan'ın "Ardıç'ın Gizemi Heykel Sergisi" ile Ardıç ağacının Karaburun kültüründeki yerini hatırlatacak.

Medya Ege- Karaburun Belediyesi, ilçede önemli bir kültürel mirası barındıran Ardıç ağacına bir sergiyle dikkat çekecek. 24-26 Ağustos tarihlerinde Mordoğan Ardıç Koyunda düzenlenecek sergi ile ilgili Karaburun Belediyesi tarafından yapılan açıklamada "Mordoğan Ardıç sahilindeki denizin dalgaları ile sürüklenmiş ardıç ağacı köklerinden ve dallarından oluşturan, meşhur Ardıç ağacının kültürümüzdeki yerini hatırlamak, kaynaklarımızın verimli kullanımını sağlayarak geri dönüşüm bilincinin yaygınlaştırılmasını anlatmak adına Sayın Fikret Doğan’ın eserlerinden oluşan “Ardıç’ın Gizemi Heykel Sergisi” 24-26 Ağustos tarihleri arasında Plaj Ardıç’ta sergilenecek. Tüm halkımızı 11.00-19.00 saatleri arasında Ardıç Plajı’na bekliyoruz." ifadeleri ile sergiye katılım çağrısı yapıldı.

KÜLTÜREL BİR TARİHİ MİRAS

Öte yandan sanatçı Fikret Doğan'ın sergide yer alan heykelleri, Mordoğan Ardıç koyuna vuran Ardıç ağacı köklerinden yapıldı. Heykel sergisi ile Ardıç ağacının Karaburun'un tarihi kültürel mirasında olan yerini yeniden hatırlatılacak. Doğaya saygı, kaynakların verimli kullanımı ve geri dönüşümün yaygınlaştırılması amacını taşıyan sergi saat 11:00 - 19:00 saatleri arasında görülebilecek.

faxowjmxgagpaqd.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.