ARF Bio tarafından üretilen gübreler üreticilerden büyük ilgi görüyor

ARF Bio tarafından üretilen gübreler üreticilerden büyük ilgi görüyor

ARF Bio Yenilenebilir Enerji Üretim A.Ş.’ni ürettiği gübreyi bir süredir kullanan Ziraat Mühendisi Selahattin Işık, gübre ile ilgili önemli bilgiler verdi.

ARF Bio Yenilenebilir Enerji Üretim A.Ş.’nin ürettiği gübre, çevredeki çiftçiler ve çiçek üreticilerinden büyük ilgi görüyor. Tesislerde üretilen gübreyi bir süredir kullanan Ziraat Mühendisi Selahattin Işık, gübre ile ilgili önemli bilgiler verdi.

ekran-goruntusu-2024-03-26-155040.png

Tarladaki veriminin diğer gübrelere göre daha iyi olduğunu belirten Işık, şunları söyledi:

“Birçok gübre firması var. Fakat hepsinin kullandığı hammadde, üretim prosesi çok farklı. İyi oluşunu gösteren üzerinde yazılan değerler, gübrenin kalitesi ve ambalajı değil. Bizim için en makul olan ve kaliteli olarak gördüğümüz ürün Arf Bio’du. Zaten içeride organik malzeme klasik gübrelerden en az 5-0 ileriye atıyor. Proses kısmı çok önemli. Kullanılan madde genelde kısıtlı sayıda var. Fakat o üretim ve o neme dikkat etme, paketleme, çözülebilir hale getirme, kekleşmesi, nem oranını uzaklaştırma. Bunlar çok önemli. Kullanmaya başladığımızda da gördük. Bahsedilenler tarlada bahçede sonuçlarını bize gösterdi. Çuvalın içine koyuncaya kadar anlatılanlar, çuvalı bahçeye kullandığımızda da bize yansıdı, farkını gördük.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.