Arıcılığı öğrendiler, ilk bal hasadını yaptılar

Arıcılığı öğrendiler, ilk bal hasadını yaptılar

Bornova Belediyesi’nden yerelde kalkınmaya önemli destek

Bornova Belediyesi’nin tarımsal destek projeleri arasında yer alan arıcılık eğitimine katılanlar, Kayadibi Köyü’ndeki arılıktan ilk bal hasatlarını yaptı.

Bornova Belediyesi’nin yerelde kalkınma anlayışıyla başlattığı arıcılık eğitimine katılanlar, ilk ballarını elde etti. Arıcılık eğitimine katılan 80 kişi, Bornova Belediyesi’nin Kayadibi Köyü’nde oluşturduğu 23 dönümlük arılığa kovanlarını koydu. Arılar için uygun çevrenin sağlanması amacıyla çeşitli fidanların da dikildiği arılıkta, kursiyerlere hasat yapmaları için bir oda ve sağım makinesi olanağı da sunuldu. Bahar aylarında arılığa konulan kovanlardan ilk ballar geçtiğimiz günlerde elde edildi.

Eğitimli arıcılar

Arıcılık Eğitimi’ne katılanlar kaliteli bal üretmenin inceliklerini 20 haftalık eğitimle öğrendi. Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Kültür Merkezi’ndeki eğitimlere katılan kursiyerler, son iki dersi Kayadibi Mahallesi’ndeki Bornova Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Binası’nda uygulamalı olarak almıştı. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Banu Yücel’in verdiği teorik ve uygulamalı eğitimi tamamlayan kursiyerlere çift katlı arılı kovan ve arıcılık malzemeleri hediye edilmişti.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, tarımsal kalkınma projelerine büyük önem verdiklerini belirterek, “Attığımız her adımla tarımın gelişmesine, çiftçi ve köylümüzün kalkınmasına destek olmaya devam edeceğiz. Arıcılık eğitimlerimiz de bu adımlardan bir tanesi. Özellikle kırsal mahallelerimizdeki vatandaşlarımızın bilinçli üreticiler haline gelmeleri ve ballarının kalitesini yükselterek daha yüksek fiyatlara alıcı bulmaları için desteklerimizi sürdüreceğiz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.