Arıtma tesisleriyle İzmir Körfezi kirletiliyor!

Arıtma tesisleriyle İzmir Körfezi kirletiliyor!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, İzmir'deki kronikleşen altyapı ve koku problemlerine dair açıklamalarda bulunarak, İzmir Körfezi'nin arıtma tesisleriyle kirletildiğini belirtti.

Medya Ege- İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i eleştirerek İzmir'deki kronikleşen altyapı ve koku problemlerine dikkat çekti.

İzmir'deki altyapı ve koku sorunlarına her fırsatta değindiklerini belirten İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, " İzmir'de İzmir Büyükşehir Belediyesi eliyle işletilen arıtma tesislerinin yetersiz olduğunu ve bu arıtma tesisleri eliyle İzmir Körfezinin kirletildiğini dile getirmiştik" açıklamasını yaptı.

ozgur-hizall.jpg

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, " İzmir'de çok uzun yıllardır devam eden, özellikle koku ve altyapı problemleri var. Bu sorunlarla ilgili muhalefet grubu temsilcisi siyasetçiler olarak İzmir'in altyapı ve koku sorunlarına defalarca değinmiştik. Son olarak yakın zamanda koku probleminin çok üst seviyeye çıkması neticesinde gerek AK Parti Grup Başkanvekili olarak ben gerek AK Parti İzmir İl Başkanımız Kerem Ali Sürekli yerinde basın toplantıları yaparak açıklamalarda bulunduk. İzmir'de İzmir Büyükşehir Belediyesi eliyle işletilen arıtma tesislerinin yetersiz olduğunu ve bu arıtma tesisleri eliyle İzmir Körfezinin kirletildiğini dile getirmiştik. Bunun en bariz örneğini de nerede görmüştük? Çiğli Artıma Tesisinde yerinde yaptığımız basın açıklamasında basın mensuplarına ve tüm İzmirlilere göstermiştik. Sayın Tunç Soyer, bizim o gün yapmış olduğumuz eleştirilere ve açıklamalara kulaklarını tıkadı. Ve bizim yaptığımız eleştirilerin doğru olmadığını söyleyerek İzmir'deki koku ve altyapı sorununu görmezden geldiğini söylüyorduk. Ama geldiğimiz süreçte ve geldiğimiz noktada bugün ne kadar haklı olduğumuzu Tunç Soyer'in yapmış olduğu son açıklamayla bir kez daha gördük. İzmir'in en temel sorunlarından biri İzmir'i yönetenlerin, yöneticilerin sorunu görmezden gelmeleridir. Sorun çok daha fazla kronikleştikten sonra bizim yaptığımız eleştirilerle sorunu kabullenip bu sorunu çözme yoluna gittiler. Aslında bunu en baştan görüp soruna değinip bu sorunu çözmeleri gerekirken sorun çok daha derinleştiğinde sırf siyasi gerekçelerle görmezden geldiklerini söylememiz mümkün. Biz o gün körfeze basın mensuplarımız ile birlikte çıktığımızda Çiğli Artıma Tesisi'nin körfezle buluştuğu noktada eleştirilerimizi yaptığımızda gerek Tunç Soyer gerekse CHP İzmir İl başkanı bizi tekne gezisi yapmakla suçlamışlardı. Ama Bugün o noktada bir kirlilik sorununun olduğunu kirliliğinde İzmir Büyükşehir Belediye eliyle işletilen artıma tesisinden kaynaklandığını Tunç Soyer'in açıklamalarıyla bir kez daha gördük. Bu bizim için mutluluk verici aslında. Umarım bu sorunu gördükleri gibi çözmeleri noktasında da bir adım atarlar" açıklamasında bulundu.

1551194650153-korfez.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.