ARK AVENUE PROJESİ’NİN BAHÇE ÇATILARI BTM’DEN

ARK AVENUE PROJESİ’NİN BAHÇE ÇATILARI BTM’DEN

YDA Grup tarafından Ankara’da hayata geçirilen Park Avenue projesinde BTM Bitkilendirilmiş Yeşil Çatı Sistemleri tercih edildi.

Şehrin gürültüsünden kaçmak isteyenlerin ilgi odağı olan Park Avenue, BTM Bitkilendirilmiş Yeşil Çatı Sistemleri kullanılarak hayata geçirilen bahçe çatıları ile dikkat çekiyor. Ankara’nın en hızlı değer kazanan bölgesinde yer alan Park Avenue, eğlence merkezi ve doğal park alanı ANKA Park’a ve Atatürk Orman Çiftliği’ne yakınlığıyla öne çıkıyor. Yapımı YDA Grup tarafından üstlenilen ve toplam 133.000 m2 alana kurulan Park Avenue’da bitkilendirilmiş yeşil çatı uygulamaları için sektörünün öncüsü İzmir’in köklü firması BTM tercih edildi. BTM bayisi İcon Yapı tarafından başarı ile hayata geçirilen ilk etapta toplam 40.000 m2 bitkilendirilmiş yeşil çatı ve 25.000 m2 sert peyzaj uygulaması yapıldı.

 2011’DEN BU YANA UYGULANIYOR

Projelere kattıkları konfor ve estetiğin yanı sıra kentsel alanda sert zeminlerin artmasına karşı bir önlem olarak uygulanan ve ekolojik sisteme katkı sağlayan yeşil çatı sistemleri, BTM tarafından 2011 yılından bu yana birçok önemli projede uygulandı.

 

Park Avenue projesinin bitkilendirilmiş yeşil çatı sistemlerinin uygulamasını gerçekleştiren BTM bayisi İcon Yapı’nın yetkilileri peyzaj alanları için yapılan detaylı uygulamayı şöyle anlattılar; “Yalıtım üzerineBTM Green Sistem keçesi serbest olarak, ek yerlerinde bini yapılarak serildi. Daha sonra çift kademeli, su tutma hazneli FKD 25 levhalar ile drenaj sistemi serbest döşendi. Filtre katmanı olarak kullanılanBTM GreenTypar SF 27 yine serbest, ek yerlerinden bini yapılarak drenaj katmanın üzerine serildi ve bitkisel toprak ile üzeri kapandı. Yapısal peyzaj alanları için ise BTM Green Drenaj Eco malzemesi kullanıldı ve yine üzerine filtre katmanı,  serbest olarak Typar SF 27 ek yerlerinde bini yapılarak serildi. Sertpeyzaj alanlarında basma mukavemeti yüksek, özel drenaj levhası kullanıldı.”

 

40 YILI AŞAN TECRÜBE

Merkezi İzmir’de olan Türkiye’nin öncü yalıtım şirketi BTM'nin temelleri, 1975 yılında, Türkiye Şişe Cam Topluluğu tarafından, İstanbul’da atıldı. 1986 yılından bu yana ise, İzmir/Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki üretim tesislerinde faaliyetlerini yeni ve teknolojik yatırımları ile arttırarak sürdürmekte. Su yalıtımı, ısı yalıtımı ve çatı kaplama malzemeleri üretilen toplam 5 tesisi bulunmakta. BTM Grup Türkiye’nin yanı sıra Kazakistan’da da üretim yapmakta. Türkiye’deki ilklere imza atan BTM, 1989 yılında polimer bitümlü su yalıtım örtüsünü, 1994 yılında kapalı gözenekli XPS ısı yalıtım levhasını, 1996 yılında çatı kaplama malzemesi Shingle’ı ilk üreten firma oldu. 2007 yılında sentetik örtü üretimine Polyplan markası ile başladı.Dünyada, değişen pazar ve rekabet koşullarını göz önüne alarak, kendi teknolojisini ve ürünlerini geliştiren, bu alanda mühendislik gücüne, laboratuvar alt yapısına yatırım yapan, yurtiçi-yurtdışı araştırma kurumları ve üniversitelerle ortak projeler yürüten BTM yarattığı ilklerle yalıtım sektörünü teknoloji dünyasında bir adım daha ileri taşımakta.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.