Arkas Bilsem Erasmus+ Projesini Portekiz’de tamamladı

Arkas Bilsem Erasmus+ Projesini Portekiz’de tamamladı

İzmir Arkas Bilim ve Sanat Merkezi tarafından yürütülen Portekiz, Hollanda, Litvanya, Romanya ve İtalya ortaklı Erasmus+ KA201 “Emotions and Robotics” (Duygular ve Robotikler) projesinin altıncı ve son toplantısı Portekiz'de gerçekleştirildi.

16-20 Ekim 2023 tarihleri arasında gerçekleşen toplantıya Arkas BİLSEM’den 6 öğrenci ve 4 öğretmenden oluşan 10 kişilik bir ekip katıldı . Toplamda 20 öğretmen ve 42 öğrencinin katılımı ile beş gün süren programda, duygular ve robotik konulu Arduino atölyeleri ve uygulamalı kodlama atölyeleri gerçekleştirildi. Minho Üniversitesi’ndeki otomasyon ve robotik laboratuvarı ziyaret edilerek yapılan robotik çalışmalar hakkında bilgi alındı. Çalışma sonunda katılımcılar, proje süreci ve sonuçları konusunda paylaşımda bulundular. Eğitim, nesnelerin interneti ve yapay zeka alanında duygular ve robotik konusunda tartışarak, gelecek için fikirler ürettiler.

whatsapp-image-2023-11-08-at-12-23-50.jpeg

Proje ile katılımcı öğrenci ve öğretmenler, iyi uygulama ve deneyimleri yerinde görme ve paylaşma, duygu ile ilgili farkındalık geliştirme, kültürlerarası etkileşimle farklı kültürleri tanıma, yabancı dil ve iletişim becerilerini geliştirme imkanı bulmuşlardır.

whatsapp-image-2023-11-08-at-12-23-48.jpeg

Projemizin son toplantısı Portekiz basınında da yer almış olup, çalışmalardan övgüyle bahsedilmiştir. Koordinatör kurum olan İzmir Arkas Bilim ve Sanat Merkezi, proje amaçlarına ulaşmanın mutluluk ve gururunu yaşamaktadır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.