Arkeoloji tutkunları Foça'daki festivalde bir araya geldi

Arkeoloji tutkunları Foça'daki festivalde bir araya geldi

Foça Uluslararası Arkeoloji ve Kültürel Miras Film Festivali, atölye çalışmaları, sergi açılışı ve film gösterimleriyle başladı.

Veysel Gider, Adı Kalır’ isimli sergide, Türk Edebiyatı’nın ve saz şiiri geleneğinin büyük ustası Aşık Veysel’in aile albümünden ve ünlü sanatçıların koleksiyonlarından seçilmiş fotoğraflara ve haber yazılarına yer verildi.

foto-6-1.jpg

UNESCO tarafından 2023 yılının Aşık Veysel Yılı ilan edilmesi anısına hazırladıkları sergiyi film festivali kapsamında sunan Aşık Veysel Şatıroğlu’nun torunu fotoğraf sanatçısı Nazender Süzer Gökçe ve gazeteci-fotoğraf sanatçısı eşi Gürsel Gökçe, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’e “Basında ve Ustaların Objektifinden Âşık Veysel” adıyla yayımladıkları belgesel kitabı hediye etti.

foto-4.jpg

Uluslararası düzeydeki arkeoloji ve kültürel miras konulu bir festivalin 6. kez Foça’da düzenlenmesinden dolayı çok mutlu olduklarını belirten Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, ‘‘Festivalin 12 ay boyunca ve tüm Foça’yı kucaklayan bir çalışma olmasından dolayı da gurur duyuyoruz. Foça’nın kendi dokusu sanata her zaman ilham olmakla birlikte, kültürel mirasın öne çıktığı bir festival sayesinde değerine değer katıyor. Bu sebeple katkı sağlayan herkese, festivalin sanat yönetmeni ve Foça Film Platformu Koordinatörü sayın Deborah Semel Demirtaş’a teşekkürlerimi sunuyorum’’ dedi.

Foça Belediyesi’nin desteği ve Foça esnafının katkıları ile düzenlenen 6. Foça Uluslararası Arkeoloji ve Kültürel Miras Belgesel Film Festivali, 4-8 Ekim 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.