Armağan

Armağan

Öykü Orakçı yazdı

Sonra? Sonra Zaman geçer...

O geçen zamanda yaşananlar, öncesinde sorulan "Sonra?" sorusunun yanıtıdır. Teyzemle sohbetlerimiz ne zaman sessizleşse, neşeli neşeli gülümseyerek sorar, "eee Sonra?" Çookk Yıllar geçti ve zaman, bu ana kadar olan kısmını yanıtladı. Yine sorarsan "eee sonra" diye. Karışık biraz fakat bir o kadar da basit Teyzoş.

Sonra, sesini ne kadar kötü bulursan bul, içinden geldiğinde son ses şarkı söylemediğin anlar için üzülüyorsun. Aklına geldiğinde hemen aramadığın arkadaşın, seni arayınca, Keşke ben arasaydım diyorsun. Öfkene yenilip söylediğin sözler için zamanı geriye almak istiyorsun. Biri sana kötü davrandı diye aynı davranışta cevap vermenin gereksiz olduğunu anlıyorsun. Zarar gördüğün insanlardan sessizce uzaklaşarak daha iyi hissediyorsun. Belki biraz yalnızlaşıyorsun ama rahatsız olmuyorsun. Mesafenin önemini kavrıyorsun.

21876d60-c196-44f1-8803-0341ae69a60c.jpg

Sonra; senden gidenler için, kendi tercihi, böyle olması gerekiyor demek ki cümlesinin rahatlığı ile hayatına devam ediyorsun. Zamanı durduramayacağını fakat kendini yavaşlatabileceğini , fark ediyorsun. Dibi tutmuş diye yemediğin yemeğin, üstünden tırtıklayıp, keyif almayı öğreniyorsun. Emek vermenin, elinden geleni yapmanın çok kıymetli olduğunu anlıyorsun. Çok istediğin şey olmayınca, dert etmiyorsun. Dert etmediğinde ödüllendirildiğini görüyorsun.

Martılara gevrek attığında, senin etrafında toplaşsalar da, sen vapurdan inince seninle gelmediklerinde, martının denize ait olduğunu kabulleniyorsun. Ailenin her şey olduğunu, neşe dolu sofraların, birlikte içilen bir bardak çayın, koyu dem huzuru iliklerine işleyince zenginim diyorsun. Sonra, en güzel mirasın insana insan olduğunu anlıyorsun. Bayram tadında anıların, yıllarının arşivinde ölümsüzleşince "iyi ki" diyorsun. Şimdilik böyle Teyzoş, yine de eee sonra dersen; insanın senin gibi bir teyzesi olması büyük Armağan derim, Diksiyonumda payın büyük derim, iyi ki varsın derim bir de eklerim ; seni çok seviyorum ve çok teşekkür ederim.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.