Armani Baskılara Dayanamadı Kürk Kullanmayı Bıraktı

Armani Baskılara Dayanamadı Kürk Kullanmayı Bıraktı

Dünyanın ünlü moda devlerinden Armani özellikle PETA (Hayvanlara Etik Muamele İçin Mücadele Edenler) tarafından yapılan baskılara da boyun eğerek, gelişen teknoloji şartlarıyla beraber kürk kullanmanın gereksiz olduğunu duyurarak, artık hiçbir ürününde kürk kullanmayacağını açıkladı.

Moda devi Armani'den yapılan açıklamada 2016 sonbahar kış kreasyonu firmanın son defa kürk kullandığı belirtildi. Armani, yaptığı açıklamayla hayvan kürkü kullanımını bırakmasına neden olarak, hayvanların ve çevrenin korunması olduğunu belirtti.

Önümüzdeki yıl ilkbahar-yaz kreasyonunda kürkün kullanımını tamamen bırakmış olacak moda devi şirket, uzunca bir süredir, uluslararası hayvan hakları derneklerinin hedefi haline gelmiş moda şirketlerinden biriydi. Hayvan hakları derneklerinin baskılarına rağmen kürklü elbise üretiminden vazgeçmeyen şirket, aldığı kararla bir çok hayvan hakkı savunucusunu özellikle de PETA'yı memnun etti.

"Kürk yerine başka şeylerin de yapılabileceğini gördük..."

Georgio Armani şirketten ayrı olarak yaptığı konuyla ilgili açıklamasında, teknolojinin gelişmesiyle, hayvan kürkü yerine başka şeyler kullanılabileceğini söyleyerek; “Yıllar içerisinde teknolojinin gelişmesiyle birlikte kürk kullanımı yerine başka şeylerin de yapılabileceğini gördük. Hayvanlar üzerinde zalim şeyler yapmak yerine başka alternatifler de var” dedi.

Kürkü için her yıl on milyonlarca hayvan katlediliyor

Dünyada her yıl 50 milyonun üzerinde hayvan sadece kürkü için öldürülüyor. Kanada'da geçtiğimiz yıl kürkü için öldürülen fok sayısı 338 bin civarında. Fok kürkleri 105 dolara alıcı bulurken, kürkü için öldürülen hayvanlar, postu zarar görürse maddi değer kaybı yaşanır mantığıyla başlarına sopayla vurularak öldürülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.