“Arnavut Böreği” Urla’da vatandaşla buluştu

“Arnavut Böreği” Urla’da vatandaşla buluştu

Arnavutların sofrasından eksik olmayan, olmazsa olmaz lezzetleri arasında ilk sırayı alan “Arnavut Böreği Şenliği” Urla’nın Gülbahçe Köyü’nde gerçekleşti.

Arnavutların sofrasından eksik olmayan, olmazsa olmaz lezzetleri arasında ilk sırayı alan “Arnavut Böreği Şenliği” Urla’nın Gülbahçe Köyü’nde gerçekleşti.

Marifetli kadınların yapmış olduğu leziz börekler ise Köy Meydanı’nda kurulan stantlarda yerini aldı. Şenliğe gelen vatandaşlar mis kokulu “Arnavut Böreği” ile buluştu.

Urla Kaymakamlığı, Urla Belediyesi ve İzmir Bakırçay Havzası Balkan ve Rumeli Göçmenleri Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği işbirliğiyle düzenlenen şenliğe İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP eski İl Başkanı Alaattin Yüksel, Urla Kaymakamı Önder Can, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Urla Belediye Başkan Yardımcısı Emine Sağlam Baş, Meclis Üyeleri, Emekli Korgeneral Cahit Sarsılmaz, İzmir Bakırçay Havzası Balkan ve Rumeli Göçmenleri Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gürol Türkmentepe, Gülbahçe Köy Muhtarı Alaattin Bulut, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.  

Kendine has, kimliğine uygun etkinlikler düzenliyoruz

Şenlikte kurulan stantları gezen Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar: “Her köyümüzün kendine has, kimliğine uygun etkinlikler düzenlemeye çalışıyoruz. Yüzünüzün güldüğünü görmek beni daha da mutlu ediyor. Gücümüze güç katan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Ayrıca kadınlarla kucaklaşan Uyar, anneliği içinde hisseden, yüreği sevgiyle dolu bütün kadınların anneler gününü kutladı. 

Urla gastronomi turizmi yönünden oldukça zengin bir bölge diyerek konuşmasına başlayan Urla Belediye Başkan Yardımcısı Emine Sağlam Baş:  “Bu geleneksel lezzeti gelecek nesillere aktarmaya, yerel lezzetlerimizi kuşaktan kuşağa aktarmayı hedef bilerek çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.  

Şenliğin köyün tanıtımı için çok önemli olduğunu dile getiren Gülbahçe Köy Muhtarı Alaattin Bulut,  şenliği daha da geliştirerek sürdüreceklerini söyledi.

Tüm şehit annelerinin, Soma’da hayatını kaybeden işçi annelerin anneler gününü kutlayan İzmir Bakırçay Havzası Balkan ve Rumeli Göçmenleri Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gürol Türkmentepe, şenliğin oluşmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Halk dansları gösterileri ve Gülbahçe “Gül Kadın Korosu” ile renkli görüntülere sahne olan şenlik, Gamze Matracı’nın konseri ile son buldu. Vatandaşlar, Matracı’nın şarkılarına hep bir ağızdan eşlik ederek, dans etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.