Arslan, "Elektrik fabrikası için ayak sürümekten vazgeçin"

Arslan, "Elektrik fabrikası için ayak sürümekten vazgeçin"

CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan’dan Alsancak’taki tarihi Elektrik Fabrikası’na yönelik açıklama geldi.

Bilindiği üzere İzmir tarihi elektrik fabrikası Özelleştirme İdaresi tarafından satışa çıkartılmış, ihale 35 milyon TL ile İzmir Büyükşehir Belediyesi adına Grand Plaza A.Ş'de kalmıştı. Özelleştirme İdaresi ihaleyi onaylamadığı için devir gerçekleştirilemezken Özelleştirme İdaresi Alsancak’taki tarihi Elektrik Fabrikası’nı tekrar satış portföyüne aldı. 

Konuya ilişkin AKP İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin "AK Parti İzmir teşkilatına herhangi bir talep gelmedi.” açıklamasına CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan’dan "Mazeret değil çözüm bekliyoruz" karşılığı geldi. 
 
“Elektrik fabrikası için ayak sürümekten vazgeçin, bir an önce çözüm üretin” diyen Arslan açıklamasında şu görüşlere yer verdi: 

İzmir Elektrik Fabrikası İzmir için önem arz eden sanayi ve kültür mirasıdır. Cumhuriyetin ilk yıllarına ışık tutan bu yapı ülkemizi demir ağlarla ören kadroların nasıl bir ülke kurduklarına da tanıklık etmektedir. 

İzmir’deki Tarihî Elektrik Fabrikası 1924 yılında faaliyete geçmiş, uzun yıllar İzmir’e kesintisiz hizmet etmiştir. Bugün ise faaliyeti sona ermiş olan bir kent binasıdır. Bu bina ve arazisi Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Nisan ayında ihaleye çıkarıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi de bu ihaleye girdi ve 35 milyon TL bedelle en yüksek teklifi verdi ama bir türlü ihale onaylanmadı şimdi ise yeniden satış portföyüne alındı. 

TARİHİ ELEKTRİK FABRİKASINI İZMİR’E KAZANDIRMAK KENTİMİZE BORCUMUZDUR

İzmir Milletvekili olarak 2020 yılı bütçe görüşmelerinde konuyu TBMM gündemine taşıdım. Basında da geniş yer bulan bu konuşmada “Neden onaylamıyorsunuz bu ihaleyi? İzmir Büyükşehir Belediyesi bu araziyi ve binayı kente kazandırmak istiyor, müze yapmak istiyor. O yüzden bu ihalenin derhâl onaylanması gerekiyor.” görüşlerini dile getirdim.

Konuya ilişkin olarak İzmir AKP İl Başkanının “Biz hep yapıcı bir tutum sergiliyoruz. Bürokratik işlemlerden dolayı gecikme oluyor. Biz yapıcı tavrımızı sürdürüyoruz. O günden bugüne kadar Büyükşehir’den AK Parti İzmir teşkilatına herhangi bir talep gelmedi. Sadece biz İl Başkanı Deniz Başkan ile görüştük” açıklaması basına yansımıştır.

İzmir’e ve tarihi mirasımıza kazandırılması gereken bu yapıyla ilgili sorunu sağır sultan bile duydu. İki kurum arasında halledilmesi gereken bir sorunun AKP İzmir İl Başkanı’nın desteği ile çözümünü beklemek yerine bu ihalenin kabul edilip onaylanması gerekirdi. Şimdi tüm süreç sil baştan yeniden ele alınacak. Geçen zaman İzmir’in aleyhine işliyor, bu yapılar zamana karşı direnen binalar. Bu yapının geleceğe taşınması için çabamız sonuna kadar devam edecek. Tarihi Elektrik Fabrikası’nı İzmir’e kazandırmak kentimize borcumuzdur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.