Arslan'dan 23 Nisan mesajı!

Arslan'dan 23 Nisan mesajı!

İzmir Milletvekili Ednan Arslan'ın, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 100'üncü yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına ilişkin bir  basın açıklamasında bulundu.

İzmir Milletvekili Ednan Arslan'ın yaptığı açıklama şöyle, 

"Gazi Meclisimiz Ülkemizin Yegâne Güvencesi,  Çocuklarımızın Geleceğidir.

Tarihi bir gün yaşıyoruz, toprakları işgal altında olan, yokluk ve yoksulluk içinde var olma mücadelesi veren büyük ulusumuzun her türlü tahakkümü, çağ dışı yönetimi reddederek, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde millet egemenliğini kabul edişinin, Gazi meclisimizin açılışının yüzüncü yılını kutluyoruz. 

Bütün yokluklara, zorluklara direnerek çağdaş bir ülke kuran ilk meclis Cumhuriyet tarihimizin temel taşıdır. Gazi Meclisimizin yüzüncü yılı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramımız kutlu olsun. Bu onur tüm milletimizindir. 

Milyonların Kalbi Anıtkabirde Atacak

Dünyamız ve ülkemiz olağanüstü günlerden geçiyor, yaşadığımız salgın nedeniyle belki bugün milyonlarca insanımız Anıtkabir’e gidemeyecek, belki caddelerde ve sokaklarda ellerimizde bayraklarla kıvanç ve coşkuyla yürüyemeyeceğiz ama biliyorum ki her bir yurttaşımızın yüreği Anıtkabir’de atacaktır, o cadde ve sokaklar gönüllerimizde dolacaktır. Bir halkın kalbine aklına kazınmak kolay değildir ama Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kurduğu Cumhuriyet Türk Halkının kalbine, aklına, vicdanına kazınmıştır, ilelebet yaşayacaktır. İşte bugün hepimizin kalbi aklı ve vicdanı Anıtkabir’de, Ulus’taki ilk meclislerimizde ve şu an görev yapmaktan onur duyduğum Türkiye Büyük Millet Meclisinde olacaktır. 

Gazi meclisimiz bu ülkenin yegane güvencesi ve çocuklarımız bu ülkenin geleceğidir. Bu nedenledir ki büyük Atatürk meclisimizin açılış günü olan 23 Nisan’ı çocuklarımıza hediye etmiştir. 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu bayramı çocuklara hediye ederken aynı zamanda canlarını hiçe sayarak vatanı kurtaran ve kuranların geride bıraktığı evlatlarını da bağrına basmıştır. 

Sevgili çocuklar Dünyada ilk çocuk bayramını hediye eden Atatürk’ün “Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz." sözlerini asla unutmayın. Sakın okullarınızda, yollarda caddelerde değiliz diye üzülmeyin bu salgın geçtiğinde 100. yılımızı hep birlikte yine büyük bir coşkuyla kutlayacağız.

Bu tarihi ve büyük günde Cumhuriyetimizin kurucusu, Çağdaş Türkiye’nin mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, gazilerimizi şehitlerimizi bir kez daha minnet ve saygıyla anıyorum. 

Tüm ulusumuzun 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramını ve Gazi Meclisimizin 100. Kuruluş Yıldönümünü gönülden kutluyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.