Artan maliyetler, terzileri de zorluyor!

Artan maliyetler, terzileri de zorluyor!

İğneden ipliğe her şeye zam geldiğini söyleyen İzmir Terziler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Muharrem Karakuş, "Dolar yatıp kalkıp yükseliyor. Bizim kurların etkisini daha gördüğümüzü düşünmüyorum" dedi.

Muz bobinin kilosu 45 TL’den 70 TL’ye, bir paket iğne 20 TL’den 45 TL’ye düz bobinin fiyatı ise 9 TL’den 20 TL’lere kadar yükseldiğini ifade eden İzmir Terziler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Muharrem Karakuş, “İğneden ipliğe her şeye zam geldi. Dolar yatıp kalkıp yükseliyor. Bizim kurların etkisini daha gördüğümüzü düşünmüyorum. Birkaç ay sonra etkisini daha da hissedeceğiz” dedi.

“İşten çıkarmaların artacağını düşünüyorum”

Başkan Karakuş, asgari ücretteki artış nedeniyle maliyetlerin arttığını belirterek, “Vatandaş daha yeni asgari ücreti cebine koyamadan çoğu firma işten çıkarmaya başladı. 10 kişilik bir atölye büyük değildir. İşverenin 10 kişilik bir atölyeyi yürütebilmesi elemana için en az 70 bin TL ödemesi gerekiyor. Bunun içerisinde kira, malzeme ve vergi yok. İşten çıkarmaların artacağını düşünüyorum” açıklamasını yaptı.

094204440-0.jpg

“İşverenin asgari ücreti ödeyebilecek durumu yok”

Asgari ücretin düşük olduğunu, işçilerin daha fazlasını hak ettiğinin altını çizen Başkan Karakuş, “Asgari ücret emekçi için çok bir ücret değil, daha fazlası gerekiyor. Ama bunu işverenin ödeyebilecek durumu yok. Atölyelerde sadece asgari ücretle çalışanlar yok, üstünde çalışanlar da var” görüşünü aktardı.

Kaynak- Gerçek Haberci

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.