Artık aracınızı park etmenize gerek yok... Nasıl mı?

Artık aracınızı park etmenize gerek yok... Nasıl mı?

O havaalanında başladı bile...

Stanley Robotics’in geliştirdiği robotlar aracınızı otopark girişinden alarak park edecek.

Otoparklarda park yeri aramak, çoğu zaman labirente sıkışıp kalmış hissi vererek can sıkıcı bir hal alıyor. Özellikle yanlış park nedeniyle iki aracın park edebileceği bir yeri bir araba tek başına kaplıyorsa durum iyice sinir bozucu bir hal alıyor. Stanley Robotics şirketi, sizi bu dertten kurtararak otomobilinizi bir otoparkın girişinde bulup sizin için park eden, Stan isimli  robotlar geliştiriyor.

Nasıl çalışıyor?

Stan, her çeşit arabayla uyumlu şekilde çalışıyor. Arabanızın altına girerek tekerleği kelepçeliyor ve hidrolik sistemiyle arabayı kaldırıyor. Arabayı tamamen kaldırabildiği ve etrafında hareket ettirdiği için anahtara ihtiyaç duymaz. Stan, ugun bir park yerine ulaştığında arabayı yere indiriyor ve kelepçeleri açarak park işlemini tamamlamış oluyor.

Karmaşanın fazla olduğu havaalanı otopark işletmecileri robotik park sistemlerine yönelik yatırımlarda bulunuyor. Özerk araçlar geliştirilerek yaygınlaşana kadar bu robotlar kullanılacak gibi görünüyor. Park robotları Paris'teki Charles-de-Gaulle havaalanında çalışmaya başladı bile.
 


 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.