Artık kredi kartı kadar olacak

Artık kredi kartı kadar olacak

Ağustos'ta...

'Ultrabook' ile dizüstüleri incelttikten sonra kafayı PC'lere takan Intel, ağustosta çıkacak Compute Card adlı cihazıyla bunu başarmışa benziyor.

Akıllı TV, kiosk ya da ikisi bir arada bilgisayarlar için tasarlanan Compute Card, sadece 55x94,5x5 mm büyüklüğünde bir cihaz.

İçerisinde Intel işlemcii 4 GB DDR3 bellek, Wi-Fi ve Bluetooth bağlantı özelliklerini taşıyan ürün, ocaktaki CES 2017'de tanıtılmıştı.

Cihazın dört modelinde 7. Nesil Intel Core i5-7Y57, 7. Nesil Intel Core m3-7Y30, Intel Pentium N4200 ve Intel Celeron N3450 işlemcileri kullanılacak. Depolama için de 128 GB Intel SSD ve 64 GB eMMC seçeneklerine sahip olacak sistem, şimdiden çeşitli üreticilerin merceği altında.

LG, akıllı monitörde, Sharp ise dijital bilgilendirme sistemlerinde Compute Card kullanmaya hazırlanıyor. Foxconn2un yanı sıra, ECS, Seneca ve NexDoc gibi şirketlerse minyatür masaüstü bilgisayarlar, hepsi bir arada bilgisayarlar konusunda onu kullanmak istiyorlar.

Dell, Lenovo, HP ve Pasuntech gibi iş ortakları da Compute Card kullanmak istiyor, fakat hangi ürünlerde nasıl bir çalışma yürütüleceği konusunda henüz bilgi verilmiyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.