Artık YouTube'a giren herkes para kazanamayacak!

Artık YouTube'a giren herkes para kazanamayacak!

YouTube, kuralları sıkılaştırarak bir kanalın para kazanması için yerine getirmesi gereken şartları değiştirdi. Bundan sonra YouTube'a giren herkes para kazanamayacak.

Artık bir kanalın para kazanması için görüntüleme süresi 4000 saat ve abone sayısı 1.000'in üzerinde olmalı. Youtube, bütün kanallar için getireceği bu kuralı 20 Şubat tarihinden itibaren yürürlüğe koyaca ve bu sınırlara ulaşamayan kanalların Reklamlardan gelir eldeetmesini engelleyecek. 

Daha öncesinde YouTube’un İş Ortağı Programına katılma standartı yıllık izlenme süresi sınırı olmadan sadece 10 bin abone sayısı sınırıydı. Bu değişiklikten dolayı şüphesiz küçük kanalların para kazanma oranı düşecek ancak YouTube’un şartlarını kimlerin yerine getirdiğini görmek ve “kötü içerik”leri diskalifiye etmek için önemli bir yol olduğu söyleniyor. 

Şirket, yayınladığı blog yazısında “Sizin gibi yaratıcılarla yapılan kapsamlı analiz ve sohbetler sonrasında bu sınırlamalara karar verdik. Topluluğa olumlu katkıda bulunan ve onlara daha fazla reklam geliri sağlamaya yardımcı olan içerik oluşturucuları tanımlamaktaki kabiliyetimiz önemli ölçüde artacak.” dedi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.