Artıları Çok Eksileri Yok Kadın Aday!

Artıları Çok Eksileri Yok Kadın Aday!

Arif Çayan yazdı...

AK Parti Balçova Belediye Başkan Adayı Avukat Evrim Özen. 35 yıldır Balçova’da yaşadığı için ben ona ‘Balçovalı Evrim’ demeyi tercih ediyorum. Onu daha iyi tanımlayan söz, daha samimi ve daha sıcak buluyorum.

Bunu her aday için söyleyemezsiniz. Yani yıllarını belediye başkanı olduğu ilçede geçiren belediye başkanı aday sayısı çok azdır. Hatta kimileri, belediye başkanı adayı olduğu ilçelerde bir gün bile yaşamamışlardır.

Bu nedenle AK Parti Balçova Belediye Başkan Adayı Evrim Özen’in adaylığı, belediye başkanı olsun veya olmasın, yaklaşan yerel seçime çok yakıştı.

Kendisi AK Parti Balçova İlçe Başkanlığı yaparken, aynı zamanda Balçova Belediyesi Meclis üyeliği, aynı zamanda mecliste gurup sözcülüğü de yaptı.

Yani AK Parti Balçova Belediye Başkan Adayı Evrim Özen, Balçova’da AK Parti teşkilatının da içinden ve tepesinden birisi.

Belediye Başkanı Adayı olanların en büyük gücü partisinin o ilçedeki teşkilatı tarafından kabul edilebilir olması, sevilir olmasıdır. Teşkilatı arkasına alan her belediye başkan adayı artı bir yapmış demektir.

Belediye başkan adayı Evrim’de artı biri, yıllar içinde, teşkilatı yöneterek, teşkilatı güçlendirerek, teşkilata kendisini sevdirerek çok güçlü şekilde aldı.

Aday adaylığı sürecinde yaptığı açıklamalarla, gerek ilçe başkanlığı, gerek meclis üyeliği yaptığı zamanları boşuna geçirmediğinin açık göstergesi. Sorunlarıyla mecliste mücadele eden, sorunları dinlemeye ve çözüm üretmeye çalışan AK Parti Balçova Belediye Başkan Adayı Evrim Özen’in, dersine iyi çalıştığını gösterir nitelikte. Yıllarını geçirdiği Balçova’nın, yeni olmayan sorunlarını tam olarak ortaya koyabiliyor.

whatsapp-image-2019-01-09-at-00.43.jpg

'İzmir laiktir, laik kalacak' deniyor. Evet laik kalacak, Türkiye de laik kalacak. Ben de laikim, Atatürkçüyüm. Peki İzmir buna mı layıktır? CHP, 'Atatürk'ün partisiyiz' cümlesinin arkasına sığınıp hizmet yapmıyor.’

Bu sözeler AK Parti Balçova Belediye Başkan Adayı Avukat Evrim Özen’in üstüne basa basa söylediği sözler. O diyor ki Balçova’da artık ideolojinin arkasına sığınmadan hizmet üretme zamanı.

Hiçbir Balçovalı da hizmet üretilmesine ve kendisine hizmet edilmesine itiraz etmez sanırım.

Zaten üretiliyor diyen de, daha fazlasını istemiyorum demez sanırım.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 30 ilçe belediye başkanlığı için 6 ilçe belediye başkanlığı için kadın aday gösterdi.

Bunun AK Parti’de, siyasette kadına önemi veren en büyük gösterge olduğunu düşünüyorum.

AK Parti Balçova Belediye Başkan Adayı Evrim Özen’de, bu payeyi bizzat Cumhurbaşkanı, Genel Başkanı Erdoğan’dan alan kadınlardan birisi.

Kısacası Belediye Başkan Aday Evrim Özen’in, artıları çok, eksileri yok.

Sonuç, 31 Mart’ta!

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.