Artırılmış gerçeklikle mumyaların içini görebilirsiniz

Artırılmış gerçeklikle mumyaların içini görebilirsiniz

ABD'nin beş kentinden sekiz müze artırılmış gerçeklik teknolojisiyle ziyaretçilerine hizmet verecek. Ziyaretçiler, 3 boyutlu animasyonlar eşliğinde mumyaların içini inceleyebilecek.

ABD'de Knight Foundation, 8 müzeyi artırılmış gerçeklik teknolojileriyle donattı.  970 bin dolarlık bir hibe ile yeni ve etkileşimli teknolojiler kadroya katıldı. Bu müzelerden biri de Detroit Sanat Enstitüsü (Detroit Institute of Arts - DIA)

Knight Foundation'daki sanat direktörü Chris Barr, "Şöyle ki, Knight'ın yatırım yaptığı şehirlerde bulunan müzeler, bu trendi devam ettirecek ve teknolojinin gücünü kullanarak katılım stratejilerini geliştirecek" dedi.

Detroit Sanat Enstitüsü'nde 3 boyutlu haritalama ve artırılmış gerçeklik fonksiyonlarını kullanan Lumin adlı sistemle, ziyaretçiler mumyaların içini dahi inceleyebilecek.

Kulaklıkla sanat eserlerinin tarihini anlatmak yerine, Lumin ziyaretçilerin görünmeyenleri görmesine, sanatı orijinal ortamında hayal etmesine ve nesnelerin bu süre zarfında nasıl kullanıldığını anlamasına izin veriyor. 

DIA, Google'ın Google Tango’yu kapatmasından sonra 2017’de tanıtılan AR sistemi olan Google AR Core teknolojisini kullanıyor. AR Core, mobil geliştiricilerin mobil cihazlarda AR deneyimleri oluşturmasını sağlayan bir platform. Kullanıcı bir akıllı telefon aracılığıyla sanal içerikleri gerçek dünyada yaratabilir.

Detroit Sanat Enstitüsü Dijital Deneyim tasarımcısı Andrea Montiel De Shuman, müzenin ziyaretçiler için anlamlı deneyimler yaratacağını söyledi ve ekledi: "Yeni teknolojilerin sürekli olarak ortaya çıktığını biliyoruz. Bu nedenle ziyaretçilerin ilgisini çekmek için en iyi araçları dikkatli bir şekilde seçmek önemli. Artırılmış Gerçeklik ve 3D haritalama, fiziksel sınırlamalarımızın ötesine geçmemize ve nesneleri bağlam içine yerleştirmemize izin veriyor." dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.