Asana, Akif Manaf tarafından yoga severlere tanıtıldı!

Asana, Akif Manaf tarafından yoga severlere tanıtıldı!

Asana (Yoga duruşu) tekniği daha, Uluslararası Yoga Federasyonu (UYF) Başkanı Akif Manaf tarafından Yoga severlere tanıtıldı.

Tekniğin uygulama detayları ve faydalarını  anlatan Akif Manaf, duruşların uzman eşliğinde ve düzenli yapılmasının faydayı artırdığına da özellikle dikkat çekti.  Bedensel koordinasyon, özgüven, denge ve metaneti artıran Asana tekniğinin  isminin “Utthita Hasta Padanguşthasana” olduğu açıklandı.  Bu çok etkili tekniğin aynı zamanda sinirsel dengeyi geliştirdiği ve konsantrasyonu güçlendirdiği  belirtildi.      

Asana Nedir? 

“Duruş” veya “pozisyon” anlamına gelen Asanalar, spesifik beden pozisyonlarıdır. Vücuttaki enerji kanallarını ve merkezlerini aktifleştirip çalıştırmaktadır. Bu duruşlar bireyin farkındalığını artırmakta, bedenin, zihnin  keşfedilmesi, bilincin genişlemesi için sarsılmaz bir temel hazırlamaktadır. Asanaların uygulanması bedensel kontrolle beraber zihinsel ve enerjisel kontrol de sağlamaktadır.

Düzenli uygulama zihni, duyguları ve bilinci yükseltmekte, insanı doğa ile bütünüyle uyumlu hale getirmektedir. Organizmada bulunan potansiyel olağanüstü güçler uyanmakta ve çevredeki olumsuzlukları yenmeye yardımcı olmaktadır. Duruşlar fiziksel, zihinsel ve duygusal işlevlerin dengelenmesini ve gelişmesini sağlayan hoş ve keyifli birer bilimsel araçtır. Açıklamalar, UYF Başkanı Akif Manaf’ın “Yoga - Asana Vücut Çalıştırma Sanatı” kitabından alınmıştır. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum