Asgari ücret için ilk adım! Bakanlık anket başlattı

Asgari ücret için ilk adım! Bakanlık anket başlattı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 2023'te geçerli olacak asgari ücreti belirlemek için küçük, orta ve büyük ölçekli işletmeleri de kapsayan anket çalışmasına başladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı,2023’te geçerli olacak yeni asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında, Türkiye genelinde anket yapılacak. Anket katılan işçilere ne kadar aylık kazançla geçinebilecekleri, patronlara ise işçiye maksimum ne kadar ücret verebilecekleri sorulacak.

TOPLANTILAR ARALIK'TA BAŞLIYOR

Araştırma sonucundan çıkan rakamlar Asgari Ücret Tespit Komisyonu’na da sunulacak. Aralık ayında toplanacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda Türk-İş, TİSK ve hükümet temsilcilerinden bulunan 15 kişi yer alırken, komisyon 5 Aralık'ta başlayan toplantılarla ayın sonuna kadar toplamda dört toplantı gerçekleştirecek.

ASGARİ ÜCRET İDDİALARI

Asgari ücrete yapılacak zamla ilgili ortaya birçok iddia ortaya atıldı.

İktidara yakın kaynakların belirttiğine göre asgari ücretin 7 bin 500- 8 bin TL arasında açıklanması bekleniyor.

BAKANDAN AÇIKLAMA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret görüşmelerinin takvimine ilişkin, “Asgari ücret benim veya herhangi birisinin açıklayacağı bir konu değil. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nu aralık ayında toplayacağım, orada hepsini konuşacağız” yanıtını vermişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.