Asgari ücret için kritik toplantı başlıyor! Zam oranı bugün açıklanacak mı?

Asgari ücret için kritik toplantı başlıyor! Zam oranı bugün açıklanacak mı?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2023 yılı asgari ücreti için üçüncü ve son kez bugün saat 14.00'te Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda toplanacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde ilk olarak 7 Aralık'ta, ikinci kez 14 Aralık'ta toplanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, bugün saat 14.00'te üçüncü kez bir araya gelecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bu toplantının son toplantı olacağını belirtirken uzlaşma sağlanacağını ve işçilerin beklediği, işverenin de ödeyebileceği bir ücretin belirleneceğini söylemişti.

vedat-bilgin-1550.webp

Bilgin, "Esas problem şudur. Enflasyon şartlarında emekçilerin enflasyonun baskısından onları kurtaracak bir ücret seviyesinin belirlenmesi. Bunun yanı sıra işverenin ödeyebileceği bir ücret seviyesinin belirlenmesi" demişti.

Komisyon görüşmelerinde işveren tarafını Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), işçi tarafını Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) hükümeti ise Çalışma Bakanı Vedat Bilgin temsil ediyor.

3548299-25201c573cec9708abe7bcbdd7f6ff0a-640x640.jpg

Asgari ücret 2022 için net 4 bin 253 TL olarak belirlenmiş, yılın ortasında ise tekrar artış yapılarak yaklaşık 5 bin 500 TL’ye yükseltilmişti. Ayrıca 2022 başından geçerli olmak üzere asgari ücrette damga vergisi ve asgari ücrete kadar tüm çalışanlar için gelir vergisi kaldırılmıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.